7ος χρόνος, ημέρα 2058η
Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021

Αδ. Γεωργιάδης: Ως τις 30 Μαΐου το άνοιγμα της πλατφόρμας για στήριξη σε γυμναστήρια, παιδότοπους

Αδ. Γεωργιάδης: Ως τις 30 Μαΐου το άνοιγμα της πλατφόρμας για στήριξη σε γυμναστήρια, παιδότοπους

Μέχρι τις 30 Μαΐου θα έχει ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα για την ενίσχυση των γυμναστηρίων και των παιδοτόπων, όπως ανέφερε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας πως δεν θα υπάρχουν κριτήρια μείωσης τζίρου για να δοθεί η επιδότηση, καθώς όλες αυτές οι επιχειρήσεις έχουν μείωση τζίρου μεγαλύτερη από 30%.

Παράλληλα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως η επανέναρξη της λειτουργίας των γυμναστηρίων θα λάβει χώρα στις 31 Μαΐου διευκρινίζοντας πως το άνοιγμα θα πραγματοποιηθεί για όλους τους πολίτες, ανεξάρτητα αν έχουν εμβολιαστεί κατά του κορονοϊού.

Τέλος, ο υπουργός Ανάπτυξης αναφέρθηκε και στο όριο των 100 ατόμων για γάμους και δεξιώσεις, σημειώνοντας πως κατά τη γνώμη του δεν είναι απαραίτητο διότι με τα δεδομένα που ισχύουν αυτή τη στιγμή ένα κατάστημα εστίασης μπορεί να φιλοξενήσει ακόμα και περισσότερους από 100 πελάτες.

Επομένως, κάτι αντίστοιχο μπορεί να γίνει και σε αυτές τις δεξιώσεις που πραγματοποιούνται σε μεγάλους ανοιχτούς χώρους. «Θα αιτηθούμε στην επιτροπή να αρθεί αυτό το μέτρο», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.