Άδ. Γεωργιάδης: Οι υπεύθυνοι για τη σκευωρία θα πάνε φυλακή 

Άδ. Γεωργιάδης: Οι υπεύθυνοι για τη σκευωρία θα πάνε φυλακή 

Ένα τηλεφώνημα προς τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αποκάλυψε ο Άδωνις Γεωργιάδης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή. Με το θερμόμετρο να έχει χτυπήσει «κόκκινο» ο Υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε ότι όταν διάβασε πως υπάρχει δικογραφία που θα φτάσει στη Βουλή και θα εμπλέκει 10 πολιτικά πρόσωπα βασισμένη σε προστατευόμενους μάρτυρες, πήρε τηλέφωνο τον τότε υπουργό, καθ’ υπόδειξη του δικηγόρου του, επειδή όπως του είπε «ο Παπαγγελόπουλος κάνει κουμάντο».

«Πήρα τότε τηλέφωνο τον Παπαγγελόπουλο. Του είπα λένε οι δημοσιογράφοι κάτι περίεργα για καταγγελίες κατά πολιτικών. Αν μου έχετε βρει κάτι, να με σκίσετε. Αλλά μην αρχίσουμε τώρα να κάνουμε με προστατευόμενους τέτοια πράγματα», είπε προς τον κ. Παπαγγελόπουλος για να λάβει την εξής απάντηση: «Εν τιμή σας λέω την αντίδρασή του. “Τι είναι αυτά που λες παιδί μου, είναι δυνατόν να γίνουν αυτά στην Ελλάδα, αποκλείεται». Δύο εβδομάδες μετά λέει έξω από το Μαξίμου για το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην Ελλάδα. Μου ήρθε να σπάσω την τηλεόραση», είπε ο πρώην Υπουργός. 

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ξεκαθάρισε ότι «οι υπεύθυνοι για τη σκευωρία της Novartis θα πάνε φυλακή», διότι «έτσι προστατεύεται η δημοκρατία, αυτό που κάνουμε εμείς είναι προστασία της δημοκρατίας από μια οργανωμένη συμμορία». Μάλιστα, κατέληξε στο εξής συμπέρασμα: «Σκευωροί ήσαστε, ικανοί δεν είσαστε».

Ο Α. Γεωργιάδης σε υψηλούς τόνους απάντησε στις κατηγορίες των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τις ηχογραφήσεις. Συγκεκριμένα, υπενθύμισε ότι με τροπολογία τις νομιμοποίησε ο πρώην Υπουργός, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος. Άλλωστε, όπως είπε, κασέτες χρησιμοποιήθηκαν εναντίον του κατά τη διάρκεια της εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία ενώ το πρώτο φύλλο της εφημερίδας Καλογρίτσα είχε ως πρωτοσέλιδο δημοσίευμα… δήθεν αποκάλυψη από κασέτα για τον κ. Γεωργιάδη, η οποία μάλιστα στην πορεία αποδείχτηκε πλαστή! «Τώρα σας πειράζουν οι κασέτες; Λίγο αργά δεν το θυμηθήκατε;» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Παράλληλά, απάντησε και στο εξώδικό της Όλγας Γεροβασίλη λέγοντας ότι ουδέποτε στον ίδιο αναγνωρίστηκε στο δικαίωμα της αμφιβολίας και της αθωότητας. Σε εκείνο το σημείο διάβασε παλαιότερες δηλώσεις των Μανώλη Γλέζου, των Νίκου και Ζωής Κωνσταντοπούλου, του Αλέκου Αλαβάνου, του Περικλή Κοροβέση και του Παναγιώτη Λαφαζάνη, στις οποίες καταφέρονταν εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ. «Ας κάνει η κυρία Γεροβασίλη αν μηνύσεις στους πρώην συντρόφους σας που εγώ δεν έχω τολμήσει να πω ούτε το ένα δέκατο από όσα σας έχουν σούρει ως τη χειρότερη συμμορία που πέρασε ποτέ από τη σύσταση του ελληνικού κράτους».