Αδ. Γεωργιάδης: Ο Κ. Βαξεβάνης λειτουργεί με τις πλάτες του Τσίπρα

Αδ. Γεωργιάδης: Ο Κ. Βαξεβάνης λειτουργεί με τις πλάτες του Τσίπρα

Με αιχμηρό τρόπο σχολίασε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωριάδης την κίνηση του εκδότη της εφημερίδας Documento να ζητήσει τη σύλληψη της Σοφίας Ζαχαράκη, σημειώνοντας ότι ο «Κ. Βαξεβάνης λειτουργεί ως τσαμπουκάς αφού θεωρεί ότι έχει πίσω του την κυβέρνηση».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποστήριξε ότι ο κ. Βαξεβάνης επέλεξε να συλλάβουν την κ. Ζαχαράκη καθώς έχει την λογική του τσαμπουκά.

«Θεωρεί ότι αφού έχει πίσω του την Κυβέρνηση και τον Αλέξη Τσίπρα μπορεί να κάνει ότι θέλει. Όλο αυτό γύρισε όμως εναντίον του. Υπάρχουν και κάποια όρια. Τι Ελλάδα θα είχαμε αν ο ένας κυνηγούσε τον άλλο να τον πάει στο αυτόφωρο;», πρόσθεσε ο Αντπρόεδρος της ΝΔ.

Για τις περικοπές στις συντάξεις τόνισε ότι η ΝΔ κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή το καλοκαίρι και ζήτησε να μην ισχύσει η περικοπή των συντάξεων από 01-01-2019. «Πάγια θέση της ΝΔ είναι ότι δεν θα έπρεπε να επιβληθούν περικοπές στις συντάξεις.

Είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να αποδείξει αν αυτή την ομοθυμαδόν στήριξη των κομμάτων στην Ελλάδα να μην ισχύσει αυτό το μέτρο, μπορεί να την κάνει πράξη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Για τις αλλαγές στην Παιδεία, ο κ. Γεωργιάδης επισήμανε: «Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης διδάσκονται τα αρχαία Ελληνικά και τα Λατινικά. Σε καμία χώρα της Ευρώπης δεν διανοήθηκε υπουργός Παιδείας να πλήξει τον πυρήνα των ανθρωπιστικών σπουδών. Πάνω σε αυτές τις δυο γλώσσες στέκεται αυτό που ονομάζουμε δυτικός πολιτισμός.

«Είναι απαράδεκτη η αλλαγή και ασφαλώς, η Ν.Δ. θα επαναφέρει τα Λατινικά», κατέληξε.

Φωτογραφία intime news