Αδ. Γεωργιάδης: Μεγάλο ενδιαφέρον Ισραηλινών ομίλων για επενδύσεις στη χώρα μας

Αδ. Γεωργιάδης: Μεγάλο ενδιαφέρον Ισραηλινών ομίλων για επενδύσεις στη χώρα μας

Στρατηγικό αδιέξοδο για την Τουρκία χαρακτήρισε ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, την ενίσχυση της συμμαχίας της Ελλάδας με το Ισραήλ, σχολιάζοντας την επίσκεψη του Πρωθυπουργού και μελών της Κυβέρνησής του στο Τελ Αβίβ και επισημαίνοντας το μεγάλο ενδιαφέρον Ισραηλινών επενδυτικών ομίλων για επενδύσεις στη χώρα μας.

Σε τηλεφωνική παρέμβασή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, σημείωσε: «Είχαμε ένα πάρα πολύ εποικοδομητικό ταξίδι. Είναι σημαντικό ότι το πρώτο ταξίδι του Πρωθυπουργού μετά την κρίση του Covid -19 ήταν στο Ισραήλ και ότι η πρώτη επίσημη επίσκεψη Πρωθυπουργού στο Ισραήλ μετά τον Covid-19 ήταν του Έλληνα Πρωθυπουργού. Αυτό από μόνο του κάτι δηλώνει για τις σχέσεις και τη συμμαχία των δύο χωρών αλλά και για το πως βλέπουν το μέλλον τους».

«Η σχέση μας το Ισραήλ δεν είναι μόνο όσον αφορά στη σχέση μας με την Τουρκία και την άμυνά μας. Είναι πολύ ευρύτερη. Σίγουρα η σύσφιξη αυτών των σχέσεων δημιουργεί για την Τουρκία ένα μεγαλύτερο στρατηγικό αδιέξοδο στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά ο σκοπός του ταξιδιού δεν είναι μόνο η Τουρκία».

«Μιλήσαμε για εταιρείες που πρόκειται να συμμετάσχουν παραδείγματος χάριν στον διαγωνισμό που τρέχει για την ΕΛΒΟ, για τα ναυπηγεία Ελευσίνας που θέλουν να συνδράμουν στην προσπάθεια εξυγίανσης των ναυπηγείων με την ΟΝΕΧ, για μεγάλες επενδύσεις στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και για τις επενδύσεις που έχουν ξεκινήσει στον τομέα του τουρισμού». 

«Είδαμε τον επενδυτή των Brown Hotels που έχει αγοράσει, τους τελευταίους έξι μήνες, 29 ξενοδοχεία στην Αθήνα και 7  ξενοδοχεία στη Θεσσαλονίκη. Μέσα στα 29 είναι και το «ΑΚΡΟΠΟΛ» το οποίο ξεκίνησε να λειτουργεί από χθες το βράδυ».