Αδ. Γεωργιάδης: Μέχρι αύριο οι ανακοινώσεις για τη λειτουργία καταστημάτων με εποχικά είδη

Αδ. Γεωργιάδης: Μέχρι αύριο οι ανακοινώσεις για τη λειτουργία καταστημάτων με εποχικά είδη

Πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι να πέσει η πανδημία, δεύτερος το ομαλό άνοιγμα της αγοράς, τρίτος ο εμβολιασμός,  αλλά ακόμα είμαστε στον πρώτο στόχο, σημείωσε ο υπουργός Ανάπτυξης  Άδωνις Γεωργιάδης, ενώ για το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων γνωστοποίησε ότι θα εξαιρεθούν αυτά με χριστουγεννιάτικα είδη και τα παιχνίδια.

«Με 2000 κρούσματα και 611 διασωληνωμένους το πρώτο μέλημα της κυβέρνησης δεν μπορεί να είναι το άνοιγμα της οικονομίας, είναι η δημόσια υγεία. Με αυτά τα νούμερα του κορονοϊού όλες οι αποφάσεις έχουν αναβληθεί, πρέπει να κάνουμε υπομονή και να τηρούμε τα μέτρα, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης μιλώντας στην  ΕΡΤ. 

Όπως είπε θα εξαιρεθούν τα εποχικά καταστήματα με τα χριστουγεννιάτικα είδη και τα παιχνίδια για τα οποία όπως είπε υπάρχει πρόθεση για λειτουργία τους σύντομα, καθώς δεν είναι πολλά και δεν θα επιβαρύνουν την κατάσταση, όλα τα υπόλοιπα όμως θα πάνε αναγκαστικά με τον ρυθμό της πανδημίας.

Πρώτος στόχος της κυβέρνησης είναι να πέσει η πανδημία, δεύτερος το ομαλό άνοιγμα της αγοράς, τρίτος ο εμβολιασμός, ακόμα είμαστε στον πρώτο στόχο, είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε έχει γίνει μια πρώτη συζήτηση για τα εποχικά και ίσως και σήμερα θα ληφθεί η τελική απόφαση η οποία θα ανακοινωθεί μέχρι αύριο. Όποιο κατάστημα επιλέγουμε να λειτουργήσει, το ίδιο προϊόν θα απελευθερώνεται και για τα υπόλοιπα καταστήματα, για παράδειγμα στα σούπερ μάρκετ διευκρίνισε.

Για τη διατίμηση στα τεστ κορονοϊού είπε πως δυστυχώς δεν λειτούργησε σωστά η αγορά με αποτέλεσμα ενώ έχουμε από τις χαμηλές τιμές στις μάσκες στην Ευρώπη, στα τεστ έχουμε δυστυχώς περιπτώσεις που είναι πολύ υψηλές. Αυτό δημιούργησε όπως είπε και την ανάγκη για διατίμηση, καθώς ο φόβος και η ανάγκη που δημιούργησε η πανδημία έφεραν στρέβλωση στους κανόνες της αγορά.