Άδ. Γεωργιάδης: Κλιμακωτό το άνοιγμα των καταστημάτων, από τα μικρά στα μεγάλα

Άδ. Γεωργιάδης: Κλιμακωτό το άνοιγμα των καταστημάτων, από τα μικρά στα μεγάλα

Στον τρόπο που θα ανοίξουν ξανά τα καταστήματα, όταν ξεκινήσει η σταδιακή άρση του lockdown αναφέρθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, εξηγώντας ότι θα γίνει κλιμακωτά, από τα μικρότερα προς τα μεγαλύτερα.

Ειδικότερα, μιλώτας στον ΑΝΤ1, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε ότι θα υπάρχουν αυστηροί κανόνες για το άνοιγμα των καταστημάτων, όπως η καθολική χρήση μάσκας. «Για οποιονδήποτε λόγο βγαίνουμε έξω, θα φοράμε τη μάσκα και έχουμε το αντισηπτικό στην τσέπη», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για την εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι θα κριθεί από την επιδημιολογική εικόνα των επόμενων ημερών. «Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων θα μας πει πότε θα ανοίξει η εστίαση», υπογράμμισε εξηγώντας ότι οι γιατροί υποστηρίζουν ότι στην ιχνηλάτηση που έχουν κάνει διαπίστωσαν ότι έπαιξε κομβικό ρόλο στη διάδοση του κορονοϊού.

Απαντώντας για τις επικρίσεις που δέχτηκε για τη σύγκριση που έκανε με τους θανάτους στο Βέλγιο, ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε ότι αναφέρθηκε στον δείκτη του ΠΟΥ, των θανάτων ανά εκατομμύριο πληθυσμού. «Η Ελλάδα τα πηγαίνει καλύτερα στο δεύτερο κύμα της πανδημίας, σε σύγκριση με το πρώτο», σημείωσε και διερωτήθηκε τι θα γινόταν αν η Ελλάδα είχε 12 φορές περισσότερους θανάτους από το Βέλγιο (δηλ. 250.000 νεκρούς).

Τέλος, κληθείς να σχολιάσει την τοποθέτηση του υπουργού Επικρατείας, Γιώργου Γεραπετρίτη ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι επικαλέστηκε στατιστικά στοιχεία και ότι είναι απολύτως λογικό πως «αν έχεις 5.000 κρεβάτια ΜΕΘ και τα γεμίσεις, θα έχεις περισσότερους θανάτους». «Αυτή η μάχη κρίνεται από την ατομική μας συμπεριφορά», σημείωσε, για την τήρηση των μέτρων προστασίας.