8ος χρόνος, ημέρα 2435η
Σάββατο, 2 Ιουλίου 2022

Αδ. Γεωργιάδης: Κλάδοι με εποχικότητα θα ανοίξουν πρώτοι με την άρση του lockdown

Αδ. Γεωργιάδης: Κλάδοι με εποχικότητα θα ανοίξουν πρώτοι με την άρση του lockdown

Οι κλάδοι της οικονομίας που θα ανοίξουν πρώτοι θα είναι αυτοί που έχουν μία εποχικότητα και που κάθε μέρα για αυτούς μετράει ιδιαίτερα, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επισημαίνοντας ότι θα πρέπει να μας πούνε οι ειδικοί πότε και με τι ρυθμό μπορεί να γίνει.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση για το άνοιγμα της αγοράς κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον Alpha είπε: «Εάν δεν μπορούμε να ελέγξουμε την πανδημία, δεν μπορούμε να ανοίξουμε την οικονομία. Είναι πάρα πολύ απλό. Άρα πρέπει να είμαστε όλοι επικεντρωμένοι στο πώς θα ελεγχθεί η πανδημία. Ως υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων, επιθυμία μου είναι να ανοίξουμε αύριο. Όμως, θα πρέπει να μας πούνε οι ειδικοί πότε και με τι ρυθμό μπορεί να γίνει. Προφανώς μας αφορά να ανοίξουμε πρώτα κλάδους της οικονομίας που έχουν μία εποχικότητα και που κάθε μέρα για αυτούς μετράει ιδιαίτερα».

Σε ερώτηση σχετικά με την πορεία του ΚΚΕ στο κέντρο της Αθήνας ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε πως «ήταν μία δύσκολη ημέρα. Λυπάμαι που το ΚΚΕ επέλεξε να φερθεί τόσο προκλητικά. Πίστευα ότι η πανδημία θα μας ενώσει όλους σε μία κοινή μάχη έναντι ενός ιού που δεν γνωρίζει κόμματα, ιδεολογίες, κοινωνικές τάξεις, ηλικίες» και πρόσθεσε

«Δυστυχώς, το ΚΚΕ, όπως και διάφορες άλλες δυνάμεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, θεώρησε ότι ήταν μία καλή ημέρα για να κάνει επαναστατική γυμναστική. Η Αστυνομία δέχτηκε κριτική και από τις δυο πλευρές. Η μία πλευρά κατηγορούσε την Ελληνική Αστυνομία και τον κύριο Χρυσοχοΐδη ως υπερβολικά ήπιο και ότι δεν εφήρμοσε το νόμο και η άλλη ότι ήταν υπερβολικά αυστηρή και εξήντλησε τα όρια της βίας. Για να μας κατηγορούν και οι δύο, μάλλον καλά τα πήγαμε, τηρήσαμε δηλαδή το μέτρο».

Για την Αλεξία Έβερτ ανέφερε ότι «λυπάμαι πάρα πολύ για την εξέλιξη με την κυρία Αλεξία Έβερτ στο Δήμο Αθηναίων. Έκανε ένα λάθος αναμφίβολα» συμπληρώνοντας ότι: «Το σχόλιό της δεν είναι επιτρεπτό για ένα δημόσιο πρόσωπο, να το ξεκαθαρίσω. Είμαι βέβαιος όμως πως αυτό δεν εκφράζει την κυρία Έβερτ. Είναι μία Κυρία με Κ κεφαλαίο και με πολύ μεγάλη προσφορά στον Δήμο. Θα ήθελα πάρα πολύ να ανακαλέσει την απόφασή της και να παραμείνει στο Δημοτικό Συμβούλιο».

Τέλος, για την κριτική που του ασκήθηκε από την αντιπολίτευση για τη φωτογραφία στο Άμπου Ντάμπι ο υπουργός ανέφερε: «Αυτό που είδατε στη φωτογραφία είναι το αεροδρόμιο την ώρα που περιμένουμε τις βαλίτσες. Θα μπορούσα να είμαι δίπλα από έναν ιμάντα, σε ένα κανονικό αεροδρόμιο. Στο Άμπου Ντάμπι έχουν μεγαλύτερα στάνταρ πολυτέλειας. Αν είναι τόσο έγκλημα να έχω βγάλει μία φωτογραφία από το αεροδρόμιο, την ώρα που περιμένω τη βαλίτσα μου, το δέχομαι».

Τέλος, με αφορμή την 8η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας των θεσμών για την Ελλάδα, στην οποία επισημαίνεται η πρόοδος που έχει κάνει η Κυβέρνηση στην εφαρμογή θεμελιωδών μεταρρυθμίσεων παρά τις αντιξοότητες που έχει προκαλέσει η πανδημία του κορονοϊού, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης με γραπτή δήλωσή του τη χαρακτήρισε «εξαιρετικά θετική για το Υπουργείο Ανάπτυξης» και επισήμανε πως «αποτελεί μια επιβράβευση της μεγάλης προσπάθειας που όλοι μαζί κάνουμε αυτό το διάστημα».

«Παρά την πανδημία του COVID-19, οι μεταρρυθμίσεις προχωρούν με ταχύ ρυθμό για να κάνουμε την Ελλάδα μας όπως την ονειρευόμαστε», κατέληξε.