ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1992η
Πέμπτη, 15 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,04 2,14 (0,24 %)

Τζίρος: 72,38 εκατ. €   RT

Αδ. Γεωργιάδης: Εντός της ημέρας ρύθμιση που κλείνει «παράθυρο» σε παραβίαση των μέτρων

Αδ. Γεωργιάδης: Εντός της ημέρας ρύθμιση που κλείνει «παράθυρο» σε παραβίαση των μέτρων

Ρύθμιση, εντός της ημέρας, με την οποία θα κλείνει η «πόρτα» σε παραβιάσεις του λοκντάουν από μεγάλες εμπορικές αλυσίδες εξήγγειλε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης. Η εν λόγω ρύθμιση θα έρθει στο πλαίσιο της εξειδίκευσης των μέτρων που αναμένεται να ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στην τηλεόραση του SKAI, τόνισε ότι έχει σημειωθεί ότι μεγάλες αλυσίδες άνοιξαν τα καταστήματά τους, ή κάποια από τα υποκαταστήματά τους, μόνο για επαγγελματίες, αλλά υπάρχουν καταγγελίες ότι με το πρόσχημα του τιμολογίου παραβιάζεται η απαγόρευση .

«Είχαμε εξαιρέσει τη χονδρική από τις απαγορεύσεις, κι από την ώρα που επιτρέπεται το ηλεκτρονικό εμπόριο κι οι παραγγελίες από απόσταση έπρεπε να υπάρχει δυνατότητα προμήθειας υλικών. Πράγματι, ορισμένοι έχουν κάνει κατάχρηση, θα υπάρξει σήμερα ρύθμιση που θα κλείνει την «πόρτα» δημιουργώντας πιο καθαρό τοπίο» τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

«Δεν θέλω να δημιουργήσω σε επιχειρηματία/επαγγελματία την αίσθηση ότι θέλουμε να δημιουργήσουμε συνθήκες αθέμιτου ανταγωνισμού υπέρ του ενός ή κατά του αλλού προσπαθούμε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο ακριβοδίκαιοι στη διαχείριση δύσκολης κατάστασης» ξεκαθάρισε ο κ. Γεωργιάδης.

Την ίδια στιγμή ανέφερε ότι η κατεύθυνση που θα πρέπει να πάρει το εμπόριο για τις επόμενες μέρες είναι ηλεκτρονική και ότι θα ξεκινήσει πρόγραμμα ΕΣΠΑ, το οποίο θα πριμοδοτεί με 5.000 ευρώ τις επιχειρήσεις για δημιουργία E-shop.

Τέλος στην σεναριολογία

Νωρίτερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1 ανέφερε ότι τα μέτρα που θα ανακοινωθούν είναι αυτά με το μικρότερο δυνατό ρίσκο προσθέτοντας ότι κάθε τι που ανοίγει, κρύβει ένα ρίσκο, καθώς ο ιός μεταδίδεται από την κινητικότητα των ανθρώπων.

"Εμείς στο υπουργείο δουλεύαμε κάποια σενάρια. Ήμασταν προετοιμασμένοι και για το σενάριο, στο οποίο καταλήξαμε. Οι λοιμωξιολόγοι μας έκαναν αναλυτική παρουσίαση με βάση τα σενάρια που είχαμε καταρτίσει" τόνισε ο υπουργός σημειώνοντας ότι η εισήγηση των ειδικών δεν ήταν αυτή που θα ήθελε, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσθεσε ότι τα μέτρα που ανακοινώνονται θα έχουν μια χρονική διάρκεια ικανή να βάλει τέλος στην καθημερινή σεναριολογία που προκαλεί σύγχυση. Ο υπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει ρύθμιση για τη δίκαιη λειτουργία χονδρικής και λιανικής αγοράς, ενώ ξεκαθάρισε ότι τα εμπορικά κέντρα δεν μπορούν να λειτουργήσουν. Ειδικότερα, για το click away τόνισε ότι δεν θα μπορέσουν να ενταχθούν όλα τα καταστήματα, παρά μόνο όσα έχουν είσοδο στο δρόμο.