7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Αδ. Γεωργιάδης: Βιώσιμο το σχέδιο ανοίγματος της εστίασης από 3 Μαΐου

Αδ. Γεωργιάδης: Βιώσιμο το σχέδιο ανοίγματος της εστίασης από 3 Μαΐου

Την πεποίθηση ότι το σχέδιο ανοίγματος της εστίασης είναι βιώσιμο για τον πρώτο καιρό και ότι με την πρόοδο των εμβολιασμών  θα μπορούμε να έχουμε και πολύ πιο ευέλικτη λειτουργία της εστίασης τις αμέσως επόμενες εβδομάδες, εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδη σε συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας (Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε.), κ. Γιώργο Καββαθά.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε: «Συναντηθήκαμε με τον κ. Γ. Καββαθά και τους θεσμικούς εκπροσώπους της εστίασης και τους ενημερώσαμε για την απόφαση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων και της Κυβερνήσεως για το πώς θ’ ανοίξει η εστίαση από τις 3 Μαΐου. Πιστεύουμε ότι το σχέδιο που έχουμε είναι βιώσιμο για τον πρώτο καιρό κι ευελπιστούμε ότι με την πρόοδο των εμβολιασμών και τη νίκη της κατά της πανδημίας θα μπορούμε να έχουμε και πολύ πιο ευέλικτη λειτουργία της εστίασης τις αμέσως επόμενες εβδομάδες. Με καλή θέληση όλα θα πάνε καλά».

Από την πλευρά του, ο κ. Γ. Καββαθάς σημείωσε: «Είχαμε συνάντηση με τον Υπουργό, κ. Α. Γεωργιάδη και τον Γενικό Γραμματέα, κ. Π. Σταμπουλίδη με θέμα την επανεκκίνηση της εστίασης. Τα μέτρα όπως τα είδα, είναι σε θετική κατεύθυνση και βελτιώνουν την εικόνα που είχαμε. Θεωρώ ότι πρέπει να προσέξουμε ιδιαίτερα την εφαρμογή τους. Και βέβαια πρέπει να δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας μέσω του εμβολιασμού όλων. Θα το πω για ακόμη μια φορά: έχω εμβολιαστεί με AstraZeneca».