Άδ. Γεωργιάδης: Αν υπάρξουν εικόνες συνωστισμού, θα δράσουμε αστραπιαία

Άδ. Γεωργιάδης: Αν υπάρξουν εικόνες συνωστισμού, θα δράσουμε αστραπιαία

«Αν υπάρξουν εικόνες συνωστισμού στους δρόμους, όπως είδαμε σε άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, είμαι έτοιμος να δράσω αστραπιαία», δήλωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Σε ερώτηση για το αν τον ανησυχεί το αποτέλεσμα της απόφασης να ανοίξει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα, ο κ. Γεωργιάδης είπε χαρακτηριστικά «με ανησυχεί πάρα πολύ» προσθέτοντας ότι «το σύνθημα είναι προσέχουμε και τηρούμε τα μέτρα για να έχουμε εμπόριο».

«Αν δεν τηρήσουμε τα μέτρα και αρχίσει η πανδημία την αντίστροφη πορεία, δεν έχω καμία άλλη επιλογή από το να επιστρέψουμε αυτομάτως στο προηγούμενο καθεστώς», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης.

Παράλληλα, απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα ανοίξει πάλι η εστίαση, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι πηγαίνουμε ένα βήμα τη φορά και σημείωσε ότι έχουμε αναλάβει ένα στοίχημα, «να δουλέψει η οικονομία χωρίς να ανέβει η πανδημία».

«Αυτό για να το πετύχουμε πρέπει να πηγαίνουμε με προσεκτικά βήματα. Για την εστίαση θα με ρωτήσετε μετά από 2 εβδομάδες όταν θα μπορώ να μετρήσω την επίπτωση του ανοίγματος του λιανεμπορίου στην πανδημία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.