7ος χρόνος, ημέρα 2093η
Κυριακή, 25 Ιουλίου 2021

Αδ. Γεωργιάδης: Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν

Αδ. Γεωργιάδης: Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν

«Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, τα καταστήματα θα ξανακλείσουν», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, επισημαίνοντας ότι πρέπει να τηρηθούν το ραντεβού, το τρίωρο, το sms, σε διαφορετική περίπτωση «θα έχουμε πρόβλημα», όπως είπε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων εξέφρασε τη βεβαιότητα «ότι ο κόσμος των επιχειρήσεων και του εμπορίου θα τηρήσει τα μέτρα με θρησκευτική ευλάβεια» αναφέροντας πως όλοι είναι απολύτως συνειδητοποιημένοι για το στοίχημα-ρίσκο που έχει παρθεί για τη μερική λειτουργία του λιανεμπορίου.

Ερωτηθείς για το χρονικό διάστημα που θεωρείται ικανό ώστε να ληφθεί απόφαση για κανονικό άνοιγμα των καταστημάτων, ο υπουργός εκτίμησε πως «έχουμε δρόμο σε αυτό το θέμα καθώς θα πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί, να φτιαχτεί το τείχος ανοσίας και να μειωθεί σε σημαντικό βαθμό το κύμα του ιού».

«Ας εμπεδώσουμε καλά ότι πάμε σε μια πολύ αυστηρή λειτουργία της αγοράς, με πολύ συγκεκριμένους κανόνες έτσι ώστε να μην έχουμε πρόβλημα», τόνισε.

Όσον αφορά τα πολυκαταστήματα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι το άνοιγμα τους θα είναι το επόμενο βήμα και δεν αποκλείεται να γίνει εντός του Απριλίου.