Αδ. Γεωργιάδης: Αν δεν ευσταθούν οι καταγγελίες Καλογρίτσα, να κάνει μήνυση ο Παππάς

Αδ. Γεωργιάδης: Αν δεν ευσταθούν οι καταγγελίες Καλογρίτσα, να κάνει μήνυση ο Παππάς

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,  Άδωνις Γεωργιάδης, κάλεσε τον Νίκο Παππά, να υποβάλει μήνυση σε βάρος του κ. Καλογρίτσα για συκοφαντική δυσφήμηση, εάν δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί του. Σε διαφορετική περίπτωση, επισήμανε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι πρέπει να αποπεμφθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ και αν δεν το πράξει, σημαίνει ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδέχεται αυτές τις πρακτικές. 

Αφορμή στάθηκε δημοσίευμα  της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που αποκαλύπτει ένορκη κατάθεση του επιχειρηματία Χρήστου Καλογρίτσα, σύμφωνα με την οποία  σε δικαστική του αντιδικία με την λιβανέζικη εταιρεία, CCC,  καταγγέλλει τον Νίκο Παπά και τους τότε ενοίκους του Μεγάρου Μαξίμου, ότι προσπάθησαν να  επηρεάσουν τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες το καλοκαίρι του 2016. Σύμφωνα με το εν λόγω δημοσίευμα, ο κ. Καλογρίτσας αναφέρει ότι είχε πάρει 3 εκατ. ευρώ εικονικό δάνειο  από την εταιρεία για να πληρώσει την τηλεοπτική άδεια.

Ταυτόχρονα, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι ο κ. Παππάς έστησε τότε έναν διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και μεσολαβούσε υπέρ μια εταιρείας  με συμφωνίες  κάτω από το τραπέζι που παραβιάζουν τον νόμο  ζητώντας  να παρέμβει αυτεπάγγελτα η δικαιοσύνη. Επίσης, υποστήριξε ότι ο Αλέξης Τσίπρας οφείλει να μην κρύβεται και να πάρει αποφάσεις  υπογραμμίζοντας ότι  δεν γίνεται να μην ήξερε τις κινήσεις του κ. Παππά. 

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης έκανε λόγο για σπείρα, για συνωμοσία και στήσιμο από την τότε κυβέρνηση ενός διαγωνισμού που όπως υποστήριζε η ίδια ήταν αδέκαστος.  «Ο κ. Τσίπρας τώρα που τα έμαθε οφείλει να μην κρύβεται και να πάρει αποφάσεις. Αν και είναι αστείο να πιστέψουμε ότι ο κ. Παππάς τα έκανε χωρίς να τα ξέρει (ο Τσίπρας)», τόνισε χαρακτηριστικά. 

Και πρόσθεσε ότι «στο δικαστήριο μεταξύ του Καλογρίτσα και της εταιρείας CCC , η οποία διεκδικεί από τον κ. Καλογρίτσα 3 εκατ. ευρώ, κατέθεσε ενόρκως και δια των δικηγόρων του ότι αυτά τα 3 εκατ. δεν τα χρωστάει στην εταιρεία αυτή, γιατί του τα έδωσε η εταιρεία με τη μεσολάβηση του κ. Νίκου Παππά ώστε να δώσει την εγγυητική για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Δηλαδή ο κ. Νίκος Παππάς τότε έστησε έναν διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, στον οποίο ο αδέκαστος διαιτητής-υπουργός, μεσολαβούσε υπέρ μιας εταιρείας του κ. Καλογρίτσα με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι , οι οποίες παραβιάζουν και τον νόμο,  καθώς το αδίκημα θεωρείται ξέπλυμα βρώμικου χρήματος». 

Σύμφωνα μάλιστα με τον υπουργό,  ο κ. Παππάς έχει δύο δρόμους. «Ο ένας δρόμος είναι να κάνει αμέσως μήνυση στον κ. Καλογρίτσα, καθώς αυτό είναι μια συκοφαντία εναντίον του και τότε ο κ. Καλογρίτσας οφείλει να παρουσιάσει τα όποια αποδεικτικά στοιχεία έχει για να αποδείξεις τους ισχυρισμούς του. Ή εάν ο κ. Παππάς δεν πάει στα δικαστήρια τον κ. Καλογρίτσα οφείλει αμέσως ο ΣΥΡΙΖΑ να τον αποπέμψει. Διότι αν δεν τον αποπέμψει ο ΣΥΡΙΖΑ ενώ πια υπάρχει αυτή καταγγελία στο δικαστήριο σημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποδέχεται αυτού του τύπου τις πρακτικές», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης. 

Όσον αφορά απαντήσεις που έδωσε χθες ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι «το ένα που απάντησε είναι ότι δικηγόρος του κ. Καλογρίτσα είναι ο  Ανδρέας Λοβέρδος , ο οποίος διώκεται για τη Novartis. Τι σχέση έχει η παράνομη δίωξη για δωροδοκία του κ. Λοβέρδου από την κ. Τουλουπάκη για τη Novartis με την αυτοτελή αυτή υπόθεση, όπου ο κ. Καλογρίτσας καταγγέλλει στο δικαστήριο ότι τα 3 εκατ. του τα έδωσε ο κ. Νίκος Παππάς μέσω μιας εταιρείας για να συμμετάσχει στο διαγωνισμό για τις άδειες.  Η δεύτερη απάτη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εμείς κόψαμε τον κ. Καλογρίτσα γιατί δεν πλήρωσε τα λεφτά». 

Σημειωτέον πως υπουργός Ανάπτυξης αποσαφήνισε ότι «δεν έκοψε ο ΣΥΡΙΖΑ τον Καλογρίτσα εκτός αν υποθέσουμε ότι το κόμμα μπορεί να αποφασίζει για τη διενέργεια ενός δημόσιου διεθνούς διαγωνισμού –που φαντάζομαι όχι-αλλά θυμήθηκα αμέσως όταν έκανε την ανακοίνωση χθες ο ΣΥΡΙΖΑ ότι εμείς κόψαμε τον Καλογρίτσα επειδή δεν πλήρωσε τα 20 εκατ. ευρώ». 

Επιπλέον ο υπουργός αναφέρθηκε και στην καταγγελία που είχε κάνει ο επιχειρηματίας, Βαγγέλης  Μαρινάκης προ δύο ετών «που ουδέποτε διαψεύστηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ.  Ότι ο κ. Νίκος Παππάς πήγε στο σπίτι του και του ζήτησε να δανείσει επ’ ονόματι του κ. Αλέξη Τσίπρα 20 εκατ. ευρώ στον κ. Καλογρίτσα ώστε να πληρώσει τη δόση για τις τηλεοπτικές άδειες και να μη χάσει την άδεια, την οποία του είχε δώσει ο κ. Νίκος Παππάς. Άρα εδώ βλέπουμε μια ολόκληρη σπείρα, μια ολόκληρη συνομωσία, στήσιμο από την τότε κυβέρνηση ενός διαγωνισμού που υποτίθεται ήταν αδέκαστος και ήταν η καινοτομία στην ενημέρωση. Τον αρμόδιο υπουργό να μεσολαβεί για να μεταφέρονται εκατομμύρια. Ο αρμόδιος υπουργός, ο κ. Παππάς από χθες να μην έχει πει λέξη για αυτή την ιστορία, να έχει εξαφανιστεί».

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι η υπόθεση του κ. Καλογρίτσα δεν είναι μόνο πολιτικής φύσεως ζήτημα, αλλά και νομικής φύσεως.