ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1996η
Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021

ΓΔ: 898,63 -6,68 (-0,74 %)

Τζίρος: 98,36 εκατ. €   RT

Α. Συρίγος: Δύσκολο να επιστρέψουν οι φοιτητές στις πανεπιστημιακές αίθουσες

Α. Συρίγος: Δύσκολο να επιστρέψουν οι φοιτητές στις πανεπιστημιακές αίθουσες

Ο υφυπουργός Παιδείας Άγγελος Συρίγος έκανε σήμερα την εκτίμηση ότι είναι δύσκολο να επιστρέψουν οι φοιτητές στις πανεπιστημιακές αίθουσες, τουλάχιστον με τα δεδομένα που ισχύουν έως τώρα.

Ο κ. Συρίγος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα, τόνισε ότι παρά το γεγονός ότι οι ειδικοί εκτιμούν ότι οι νεαρότερες ηλικίες δεν έχουν πρόβλημα σε περίπτωση που νοσήσουν, καλό είναι να αποφεύγονται οι μετακινήσεις από νομό σε νομό. Ως εκ τούτου, εκτίμησε ότι μέχρι το τέλος του ακαδημαϊκού έτους το πιθανότερο είναι να συνεχιστούν τα μαθήματα διαδικτυακά.

Σχετικά με τις χαμηλότερες βαθμίδες της Εκπαίδευσης, δηλαδή τα σχολεία, ο υφυπουργός Παιδείας απέφυγε να προσδιορίσει ένα χρονοδιάγραμμα, λέγοντας ότι αυτό θα αποφασιστεί στη συνεδρίαση της Επιτροπής και υπογράμμισε ότι προς το παρόν συνεχίζεται η τηλεκπαίδευση.

Για το θέμα της αστυνομικής παρουσίας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, ο Άγγελος Συρίγος εκτίμησε ότι το ειδικό σώμα είναι προετοιμασμένο για όλα τα ενδεχόμενα. «Υπάρχουν πολλά σενάρια μεταξύ των οποίων λένε ότι ίσως με έναν τελετουργικό τρόπο κάποιοι να θελήσουν να αποδείξουν ότι η αστυνομία δεν έχει θέση στα πανεπιστήμια, να διαπομπεύσουν δηλαδή το Σώμα. Άλλο σενάριο, λέει ότι ίσως σταματήσουν και εξαφανιστούν όλα τα περιστατικά βίας», κατέληξε.