A. Σκέρτσος: Σε τρία στάδια η αποκλιμάκωση των μέτρων τον Μάιο

A. Σκέρτσος: Σε τρία στάδια η αποκλιμάκωση των μέτρων τον Μάιο

Τρία στάδια θα έχει η αποκλιμάκωση των μέτρων άρσης του lockdown γτον επόμενο μήνα, που θα εφαρμοστούν στις 4, στις 11 και στις 18 Μαΐου, ενώ οι μετακινήσεις απελευθερώνονται όχι όμως εκτός νομού, ανέφερε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργό Ακης Σκέρτσος, προσθέτοντας ότι το πλάνο του Ιουνίου θα ανακοινωθεί μετά τον Μάιο.

Κωδικοποιώντας τους νέους κανόνες, ανέφερε χαρακτηριστικά τα παρακάτω:

- Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς, ταξί, λεωφορεία, κομμωτήρια και ισχυρή σύσταση για μάσκα σε κλειστούς χώρους.

- Εναρξη λειτουργίας εμπορικών καταστημάτων μετά τις 10 το πρωί.

- Ισχυρή σύσταση για τηλεργασία σε Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

- Για άτομα 3ης ηλικίας, δίνουμε ως ισχυρή σύσταση να συνεχίσουν τους κανόνες “Μένουμε Σπίτι” για όλο το μήνα Μάιο.

Κερδίσαμε χρόνο, ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση δημιούργησε ένα σύγχρονο σύστημα προμηθειών που παρακολουθεί καθημερινά τις ανάγκες των νοσοκομείων σε υλικά, ενώ επιτεύχθηκε οι κατειλλημμένες ΜΕΘ να είναι μόνο στο 25% του συνόλου όσων διαθέτουμε.

" Όπου εντοπίζεται αύξηση του ρίσκου μετάδοσης θα υπάρχει αναλογική επιστροφή περιορισμών, είτε σε τοπικό είτε υπερτοπικό επίπεδο. Επίσης ξεκινάμε από απελευθέρωση εμπορικών δραστηριοτήτων και όχι από υπηρεσίες ψυχαγωγίας που συνεπάγονται υψηλό βαθμό συνάθροισης. Ένας μηχανισμός θα μετράει τις ενδείξεις και την λειτουργία του όλου σχεδίου», ανέφερε ο κ. Σκέρτσος, υπογραμμίζοντας την αυστηρή χρήση χρήση μάσκας και την τήρηση απόστασης τουλάχιστον 1 μέτρου.