Α. Παχατουρίδης: Δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018, 17:04
-A +A
Α. Παχατουρίδης: Δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα

Για στοχοποίηση από γνωστούς-άγνωστους «κύκλους» κάνει λόγο ο δήμαρχος Περιστερίου, Ανδρέας Παχατουρίδης, τονίζοντας πως το μήνυμα που θέλει να στείλει είναι ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει ότι όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα, τα δικά του και της συζύγου του, ήταν κανονικά δηλωμένα στις ετήσιες φορολογικές δηλώσεις και στις δηλώσεις περιουσιακής κατάστασης (Ε-9), ενώ όλα δικαιολογούνται πλήρως, από τα δηλωμένα και φορολογημένα ετήσια εισοδήματά τους.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Α. Παχατουρίδη:

«Εν αρχή… προεκλογικών εξαγγελιών και ανακοινώσεων, οι γνωστοί-άγνωστοι «κύκλοι» αποφάσισαν να στοχοποιήσουν εμένα.

Επειδή οι αιρετοί οφείλουμε «τα εν οίκω... εν Δήμω», θα παραθέσω μόνο ορισμένα από τα στοιχεία που παρέλειψαν να «αναπαράγουν»:

1. Ο ορκωτός ελεγκτής που όρισε η ίδια η Βουλή και διενήργησε τον έλεγχο, αποφαίνεται ρητά:

«Θα πρέπει όμως να τονίσουμε, ότι στο χρονικό αυτό διάστημα (2007-2015), δεν επήλθε αύξηση της περιουσίας του κ. Παχατουρίδη, η οποία να μη δύναται να αιτιολογηθεί συνολικά, από τα δηλούμενα εισοδήματά του και το προϊόν του ληφθέντος από τη Eurobank Εργασίας δανείου».

2. Ο Αντεπίτροπος Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που επελήφθη του θέματος, αποφαίνεται ότι:«δεν προκύπτουν τα απαιτούμενα στοιχεία, για να ασκηθεί αίτηση καταλογισμού από τον Γενικό Επίτροπο Επικρατείας».

3. Ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών, που έκανε απαλλακτική πρόταση προς το Συμβούλιο, διαπιστώνει ότι: «Εκ των αντιγράφων των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος από το έτος 2002, πριν αναλάβει Δήμαρχος, μέχρι και το έτος 2017, υπερκαλύπτει το σύνολο των ανευρεθέντων ποσών, καθώς και των εταιρικών μεριδίων».

4. Η ίδια η Τράπεζα αναφέρει: «η εκταμίευση του δανείου ήταν σύμφωνη με τους κανόνες ορθής τραπεζικής πρακτικής, που διέπουν την χορήγηση των δανείων».

Όλα, μα όλα τα περιουσιακά στοιχεία και τα εισοδήματα, τα δικά μου και της συζύγου μου, ήσαν κανονικότατα δηλωμένα στις ετήσιες φορολογικές μας δηλώσεις και στις δηλώσεις περιουσιακής μας κατάστασης (Ε-9) και όλα δικαιολογούνται πλήρως, από τα δηλωμένα και φορολογημένα ετήσια εισοδήματά μας.

Έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στην τελική και ουσιαστική κρίση της δικαιοσύνης και

Ας λάβουν επιτέλους κάποιοι το μήνυμα:

Δεν έχω να φοβηθώ απολύτως τίποτα.»

-A +A

Δημοφιλέστερα Άρθρα