ΓΔ: 815,10 -1,93 (-0,24 %)

Τζίρος: 78,64 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1950η
Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 815,10 -1,93 (-0,24 %)

Τζίρος: 78,64 εκατ. €   RT

Ά. Μπίνης: Δεν υπάρχει το «μπάτε σκύλοι αλέστε» στις δομές εμβολιασμού

Ά. Μπίνης: Δεν υπάρχει το «μπάτε σκύλοι αλέστε» στις δομές εμβολιασμού

Στα νοσοκομεία και τις υπόλοιπες εμβολιαστικές δομές δεν ισχύει η φράση «μπάτε σκύλοι αλέστε», όπως τους καταλογίζεται, όπως επίσης δεν πετιούνται εμβόλια, ξεκαθάρισε ο διοικητής της εθνικής αρχής διαφάνειας, με αφορμή το περιστατικό με τους εμβολιασμούς εκτός σειρά σε γηροκομείο στο Βόλο.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός λίστας εμβολιάστηκαν οκτώ άτομα στο γηροκομείο και αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη έρευνα για το τι έχει συμβεί, ενώ η Εθνικής Αρχής Διαφάνειας περιμένει και εξηγήσεις από τον πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου

Κατά τη διάρκεια δηλώσεών του σε πάνελ εκπομπής στο Mega ο κ. Μπίνης, αφού διαβεβαίωσε τα παραπάνω σημείωσε ακόμα ότι ολόκληρη η διαδικασία της καταχώρηση δεδομένων στο ηλεκτρονικό σύστημα και η διαμόρφωση των λιστών είναι απολύτως διαφανής και πολύ αποτελεσματική.

Για τα περιστατικά σε Κέρκυρα και Βόλο θα διεξαχθεί έρευνα, θα δοθούν εξηγήσεις και θα πάρει το δρόμο της πειθαρχικής δικαιοσύνης, υπογράμμισε, ενώ μιλώντας για τις δόσεις τόνισε πως αν κάποιος δεν μπορεί να προσέλθει για τη δεύτερη δόση, τότε πρέπει να βρεθεί κάποιος ένστολος για να κάνει το εμβόλιο.

«Λύσεις υπάρχουν», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε πως «πρέπει να υπάρχει  μια πάγια διαδικασία όταν περισσεύει μια δόση».

Τέλος κάλεσε όλους τους πολίτες με απόλυτη προστασία, εχεμύθεια και ανωνυμία να βοηθήσουν ώστε να πέσει διαφάνεια και να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι.