Α. Μπαμπατσάν: Ο Τ. Ερντογάν εκφοβίζει τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας

Α. Μπαμπατσάν: Ο Τ. Ερντογάν εκφοβίζει τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας

Ο πρώην σύμμαχος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και αρχηγός του Κόμματος Δημοκρατίας και Προόδου της Τουρκίας (DEVA), Αλί Μπαμπατσάν κατηγόρησε την κυβέρνηση το Σάββατο ότι εκφοβίζει τον επιχειρηματικό κόσμο της χώρας.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο ειδήσεων T24, ο Μπαμπατσάν χαρακτήρισε «παράξενο» το γεγονός ότι 67 επιχειρηματίες επιθυμούσαν να παραμείνουν ανώνυμοι σε μια πρόσφατη λίστα με τους κορυφαίους φορολογούμενους στην Τουρκία. «Είναι κίνδυνος για τους ίδιους να αποκαλύψουν το όνομά τους σε μια περίοδο μαζικής φτώχειας στη χώρα», είπε.

Ο Μπαμπατζάν υποστήριξε επίσης ότι κυριαρχεί η αντίληψη ανάμεσα στους επιχειρηματίες ότι «η κυβέρνηση μπορεί να μας κυνηγήσει». Η πηγή αυτού του φόβου είναι ότι η κυβέρνηση τους αναγκάζει να βασίζονται στην κρατική εξουσία, σύμφωνα με τον Μπαμπατσάν. 

Η φτώχεια είναι ένα τεράστιο πρόβλημα στην Τουρκία, υποστήριξε μεταξύ άλλων το πρώην στέλεχος του AKP. «Είκοσι τρία εκατομμύρια άνθρωποι ζουν με λιγότερες από 40 τουρκικές λίρες (5 δολάρια) την ημέρα», ανέφερε, επικαλούμενος στοιχεία του Τουρκικού Στατιστικού Ινστιτούτου (TÜİK).