ΓΔ: 819,09 3,99 (0,49 %)

Τζίρος: 42,56 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1950η
Πέμπτη, 4 Μαρτίου 2021

ΓΔ: 819,09 3,99 (0,49 %)

Τζίρος: 42,56 εκατ. €   RT

Α. Μέρκελ: Το λοκντάουν δεν θα κρατήσει ούτε μέρα παραπάνω από το απαραίτητο

Α. Μέρκελ: Το λοκντάουν δεν θα κρατήσει ούτε μέρα παραπάνω από το απαραίτητο

Ούτε μέρα παραπάνω απ' όσο είναι απαραίτητο δε θα κρατήσει το λοκντάουν που έχει επιβληθεί για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της COVID-19, δήλωσε σήμερα η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ, ζητώντας από τον κόσμο να δείξει λίγη ακόμη υπομονή.

Σε ομιλία της στην ομοσπονδιακή βουλή η καγκελάριος σημείωσε ότι η παράταση του λοκντάουν ήταν απαραίτητη για να αποφευχθεί ένα τρίτο κύμα της επιδημίας λόγω του κινδύνου που δημιουργείται από τα νέα παραλλαγμένα στελέχη του κορονοϊού.

«Ξέρω πως ό,τι έχουμε πετύχει στον αγώνα μας κατά του ιού είχε και εξακολουθεί να έχει υψηλό τίμημα», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Μια σταδιακή μείωση των νέων κρουσμάτων που καταγράφονται σε ημερήσια βάση έχει αυξήσει τις πιέσεις για χαλάρωση των αυστηρών περιορισμών που ισχύουν από τα μέσα Δεκεμβρίου στη Γερμανία και η Μέρκελ συμφώνησε χθες, Τετάρτη, με τους πρωθυπουργούς των κρατιδίων ότι κάποια σχολεία και τα κομμωτήρια θα μπορούσαν να ανοίξουν συντομότερα από τις 7 Μαρτίου.

Επιδιώκοντας να καθησυχάσει τους Γερμανούς ότι το λοκντάουν βοηθάει, η καγκελάριος σημείωσε ότι γνωρίζει πως πρόκειται για τον πιο σοβαρό περιορισμό των ελευθεριών στη μεταπολεμική Γερμανία και ότι κατανοεί πως πολλοί άνθρωποι νιώθουν μοναξιά και ανησυχούν για την οικονομική κατάσταση και το μέλλον τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης συρρικνώθηκε κατά 5% πέρυσι και μερικές επιχειρήσεις απογοητεύτηκαν από την πρόσφατη παράταση της καραντίνας και την έλλειψη ενός χρονοδιαγράμματος για τη χαλάρωση των μέτρων.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού δίνει ελπίδες για τους ερχόμενους μήνες, τόνισε η Μέρκελ, προσθέτοντας ότι καταλαβαίνει την απογοήτευση του κόσμου όσον αφορά τη διάθεση του εμβολίου στη Γερμανία, η οποία γίνεται με πολύ πιο βραδύ ρυθμό απ' αυτόν στη Βρετανία, το Ισραήλ και τις ΗΠΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ