Α. Μέρκελ: Η Βρετανία πρέπει να ζήσει με τις συνέπειες του Brexit

Α. Μέρκελ: Η Βρετανία πρέπει να ζήσει με τις συνέπειες του Brexit

H Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τόνισε σήμερα ότι η Βρετανία θα πρέπει «να ζήσει με τις συνέπειες» της απόρριψης του σχεδίου Μέι το οποίο προωθούσε πιο στενούς οικονομικούς δεσμούς με την ΕΕ μετά το Brexit, από τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Η Γερμανίδα καγκελάριος άφησε ανοιχτή την προοπτική μη επίτευξης συμφωνίας στο τέλος της χρονιάς, ενόψει των δύσκολων διαπραγματεύσεων που διεξάγονται για την μελλοντική εμπορική σχέση ανάμεσα στην ΕΕ και την Βρετανία.

Σε συνέντευξή της σε κλειστό κύκλο δημοσιογράφων ευρωπαϊκών εφημερίδων, η Μέρκελ ανέφερε ότι «θα πρέπει να εγκαταλείψουμε την ιδέα ότι εναπόκειται σε εμάς να καθορίσουμε τι θέλει η Βρετανία», καθώς αυτό είναι κάτι που η Βρετανία πρέπει να καθορίσει κι η Ευρώπη των 27 «θα ανταποκριθεί κατάλληλα».

«Η Βρετανική κυβέρνηση πρέπει να καθορίσει για την ίδια τι σχέση θα έχει μαζί μας μετά την αποχώρηση της από την Ένωση», είπε, προσθέτοντας: «σε αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να ζήσουν με τις συνέπειες, φυσικά», μιλώντας για λιγότερο στενά συνδεδεμένες οικονομίες.

Hannibal Hanschke/Pool Photo via AP