7ος χρόνος, ημέρα 2149η
Κυριακή, 19 Σεπτεμβρίου 2021

Α. Λοβέρδος: Αύριο η ιδρυτική του διακήρυξη για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ

Α. Λοβέρδος: Αύριο η ιδρυτική του διακήρυξη για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ
Eurokinissi

Την ιδρυτική διακήρυξή του για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ, θα παρουσιάσει ο βουλευτής του κόμματος και πρώην υπουργός, Ανδρέας Λοβέρδος, με μαγνητοσκοπημένο βίντεο που θα προβληθεί στις 18:00 το απόγευμα της Τετάρτης.

«Είναι μια φάση ανοιχτής διαβούλευσης έως τον Σεπτέμβριο που ανοίγει επίσημα ο προεκλογικός αγώνα. Καταγράφω όλες τις προτάσεις μου προς το εκλογικό σώμα, τα μέλη και στα στελέχη του κόμματος, προς όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΚΙΝΑΛ, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ.

«Περιμένω αντιδράσεις θετικές και αρνητικές, ώστε να ολοκληρώσω το κείμενο μου τον Σεπτέμβριο», υπογράμμισε, επισημαίνοντας ότι για τον σκοπό αυτό θα ανοίξει ειδική πλατφόρμα στο διαδίκτυο.

Ενώ αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι με την τακτική αυτή δημιουργεί «πολεμικό κλίμα» και «εσωστρέφεια».

«Εξωστρέφεια προκάλεσε η υποψηφιότητά μου και όχι το αντίθετο. Ο τεράστιος χώρος που εκπροσωπεί το ΚΙΝΑΛ κλείστηκε σε ένα μικρό καβούκι και ασφυκτιά. Η υποψηφιότητά μου ανοίγει προοπτικές», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως σχολίασε, στη διακήρυξή του θα υπάρχουν όλα τα θέματα: από την έννοια του πατριωτισμού μέχρι και τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, διευκρινίζοντας πάντως ότι δεν πρόκειται να βάλει τα θέματα εξωτερικής πολιτικής στο τραπέζι του εσωκομματικού διαλόγου.

Για τη χθεσινή συνάντηση Κυρ. Μητσοτάκη - Ρ. Τ. Ερντογάν, ο κ. Λοβέρδος εκτίμησε ότι θα έχουμε ένα ήρεμο καλοκαίρι.

«Φαίνεται ότι δεν θα έχουμε εντάσεις, κάτι που μας συμφέρει και τις δυο χώρες κυρίως για τα οικονομικά, καθώς και για την αποφυγή επικίνδυνων καταστάσεων όπως πέρυσι», σημείωσε.

Όπως είπε, το σημαντικό θέμα της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ δεν ήταν τα ελληνοτουρκικά, αλλά οι σχέσεις της Δύσης με την Τουρκία, με την Ρωσία και κυρίως με την Κίνα.

Υπογράμμισε πως η απομόνωση της Τουρκίας είναι πολύ μεγάλη, λέγοντας πως ο Ερντογάν θέλει να εμφανιστεί ως «διαλλακτικός» και ζητά διμερή διάλογο με την Ελλάδα, χωρίς την παρουσία των ισχυρών συμμάχων της χώρας μας.