Α. Λινού: Tο κουταλάκι της Θείας Κοινωνίας είναι θέμα Πατριαρχείου

Α. Λινού: Tο κουταλάκι της Θείας Κοινωνίας είναι θέμα Πατριαρχείου

Στο θέμα ως προς το εάν ο κορονοϊός κολλάει με την Θεία Κοινωνία επανήλθε η καθηγήτρια επιδημιολογίας Αθηνά Λινού η οποία με νεότερες δηλώσεις υποστήριξε «ότι είναι θέμα δογματικό και είναι απόφαση του Πατριαρχείου», ωστόσο διευκρίνισε πως οι πιστοί δεν πρέπει να φυλάνε τις εικόνες.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο «ΘΕΜΑ 104,6»  η καθηγήτρια επιδημιολογίας Ιατρικής Σχολής Δημόσιας Υγείας ΕΚΠΑ και πρόεδρος Ινστιτούτου Πρόληψης δεν απάντησε στο ερώτημα αν το κουταλάκι που μοιράζεται μεταξύ των πιστών είναι επικίνδυνο εν μέσω της σοβαρής πανδημίας που διανύουμε, δίδοντας την παραπάνω απάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι σε συνέντευξη που είχε τότε δώσει στον Alpha 989, η κα. Λινού είχε πάρει θέση σε σχέση με την μετάληψη της Θείας Κοινωνίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν θα ήθελα να συζητήσω τα θέματα πίστεως, για εμάς που είμαστε χριστιανοί η Θεία Κοινωνία είναι μυστήριο, επομένως ένα μυστήριο δεν μπορείς να το ερμηνεύσεις με καμία λογική. Εγώ πιστεύω. Αλλά ο άλλος που είναι άπιστος δεν έχει λόγω να πάει στην εκκλησία».

Η κ. Λινού αποκάλυψε ότι έχει στείλει 12 οδηγίες στην Ιερά Σύνοδο, ανάμεσα στις οποίες είναι να αποφεύγουν οι πιστοί να φιλάνε τις εικόνες, να μην φιλούν τα χέρια των ιερέων, να τηρούνται τα μέτρα αποστάσεις, να γίνονται λειτουργίες σε εξωτερικούς χώρους και φορούν όλοι μάσκα.

Η ίδια, σε αντίθεση με όσα λένε άλλοι συνάδελφοι της, εξηγώντας και αναλύοντας τους κινδύνους της μετάδοσης και διασποράς, είπε δεν μεταδίδεται  ο κορονοϊός μέσω του αέρα. Υπογράμμισε, όμως, ότι είναι ευθύνη των κληρικών η τήρηση των μέτρων.

Σχολιάζοντας την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, να αναλάβει η ίδια το υπουργείο Υγείας ως πρόσωπο κοινής αποδοχής από όλα τα κόμματα, είπε ότι είναι τιμητική πρόταση, έχει περάσει από πολιτικές θέσεις κατά την διάρκεια της μακράς πορείας της, μόνο κατά τη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε.  Σημείωσε όμως, ότι αυτή τη στιγμή έχει ξεκαθαρίσει ότι αυτό που είναι βασική προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι η μείωση της εξάπλωσης του κορονοϊού και ειδικά μέτρα για τη σίτιση των παιδιών που βρίσκονται σε ανάγκη