Α. Λινού: Σε 8 μέρες διπλασιασμός των κρουσμάτων αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα

Α. Λινού: Σε 8 μέρες διπλασιασμός των κρουσμάτων αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα

Τον κώδωνα του κινδύνου για τις επόμενες ημέρες έκρουσε η καθηγήτρια επιδημιολογία Αθηνά Λινού, προειδοποιώντας ότι θα έχουμε δραματική αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού τις επόμενες ημέρες στη χώρα μας αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα.

Μιλώντας στο Open η κ. Λινού τόνισε ότι οι επόμενες μέρες θα δείξει κατά πόσο η εφαρμογή των μέτρων θα αποτελέσει ανάχωμα στην διασπορά και ανέφερε ότι μέσα σε 8 μέρες έχουμε διπλασιασμό των κρουσμάτων καθώς στις 16 Οκτωβρίου είχαμε 508 κρούσματα και στις 24 Οκτωβρίου ανεβήκαμε στα 935.

«Ο διπλασιασμός είναι η ένδειξη ότι έχουμε επιθετική αύξηση. Αν δεν εφαρμοστούν σωστά τα μέτρα, αν δεν λειτουργήσουν, στις επόμενες οκτώ ημέρες θα έχουμε διπλασιασμό των κρουσμάτων, θα έχουμε πάνω από 1.000 κρούσματα. Θα έχουμε δραματική αύξηση» είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε: «Είναι σαν να παλεύουν δύο δυνάμεις των μέτρων και του πολλαπλασιασμού.»

«Για κάθε ένα γνωστό κρούσματα υπάρχουν δέκα άγνωστα, άρα έχουμε μεγάλη διασπορά στην κοινότητα. Αρκετοί είναι ασυμπτωματικοί και πολλοί προσυμπτωματικοί. Χρειαζόμαστε γενικευμένα μέτρα που θα γίνουν αποδεκτά και θα είναι εφαρμόσιμα», κατέληξε η καθηγήτρια επιδημιολογίας.