ΓΔ: 899,42 4,72 (0,53 %)

Τζίρος: 88,14 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2021η
Παρασκευή, 14 Μαΐου 2021

ΓΔ: 899,42 4,72 (0,53 %)

Τζίρος: 88,14 εκατ. €   RT

Α. Γκίκας: Να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι μας

Α. Γκίκας: Να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι μας
Eurokinissi

Να «ανταλλάξουμε» το Πάσχα με το καλοκαίρι, πρότεινε Αχιλλέας Γκίκας μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας ότι την εβδομάδα που έρχεται θα αξιοολογηθούν από τους ειδικούς τα επόμενα βήματα. Ο Αχιλλέας Γκίκας μέλος της επιτροπής του υπουργείου Υγείας μίλησε στο OPEN για τις εικόνες συνωστισμού στις πλατείες της Αττικής δηλώνοντας πως «η νεολαία νομίζει ότι είναι άτρωτη» ενώ τόνισε πως με τα self test θα έχουμε ελάφρυνση της πανδημίας. Επίσης, ανέφερε πως πρέπει να ανταλλάξουμε το Πάσχα με το καλοκαίρι μας και πως τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει το τελικό σχέδιο για τον τουρισμό.

«Η επιτροπή αυτή την εβδομάδα θα αξιολογήσει πάρα πολλά. Βλέπουμε ότι θα είμαστε πάνω από τους 800 τις επόμενες δύο εβδομάδες. Όποιος είναι λογικός βλέπει ότι το φορτίο δεν επιτρέπει μεγάλα ανοίγματα», επισήμανε. «Μετά τη Μεγάλη Δευτέρα θα ληφθεί η απόφαση. Όταν ο άνθρωπος κάνει προγράμματα, ο ιός γελάει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά στο άνοιγμα των σχολείων, ο κ. Γκίκας ανέφερε ότι το θέμα θα εξεταστεί μετά το Πάσχα. «Το σχέδιο που δουλεύεται για το άνοιγμα του τουρισμού είναι πολύ καλό, για να ανοίξει με φουλ τις μηχανές. Θα έχουμε το σχέδιο τις επόμενες 8 μέρες και θα δώσει την αίσθηση στο εξωτερικό ότι στην Ελλάδα υπάρχει ασφάλεια. Μετά τις 14/5 που θα ανοίξει ο τουρισμός, λογικά θα ανοίξουν και οι μετακινήσεις για τους Έλληνες», ανέφερε.