Α. Γκίκα: Αν υπάρξει νέο πρόβλημα σε τηλεκπαίδευση έχουμε και άλλες επιλογές

Α. Γκίκα: Αν υπάρξει νέο πρόβλημα σε τηλεκπαίδευση έχουμε και άλλες επιλογές

Στα μικροπροβλήματα που παρατηρούνται στο σύστημα της τηλεκπαίδευσης αναφέρθηκε η γενική γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αναστασία Γκίκα, σημειώνοντας πως άρχισαν να εμφανίζονται όταν άρχισαν να μπαίνουν και άλλες χώρες και πως σε περίπτωση που υπάρξει εκ νέου πρόβλημα το υπουργείο έχει εναλλακτικές λύσεις.

Το σύστημα WEBEX της τηλεκπαίδευσης είχε δοκιμαστεί και λειτουργούσε χωρίς πρόβλημα σε περιοχές που είχαν μπει νωρίτερα σε lockdown όπως η Πέλλα, ή στα σχολεία που είχαν κλείσει λόγω κρουσμάτων κορονοϊού, τόνισε στον ΣΚΑΪ  Αναστασία Γκίκα και διευκρίνισε πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν άρχισαν να μπαίνουν στο ίδιο σύστημα και άλλες χώρες της Ευρώπης και αυτό ήταν κάτι που δε θα μπορούσε να δοκιμάσει το υπουργείο Παιδείας.

Τόνισε ότι το υπουργείο επέλεξε την εταιρία CICKO γιατί πρόκειται για μεγάλη εταιρία, έδωσε τα εχέγγυα ότι προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα και η χρήση της πλατφόρμας είναι εντελώς δωρεάν προς το υπουργειο Παιδειας.

Σε περίπτωση που υπάρξει εκ νέου πρόβλημα σημείωσε ότι : «Έχουμε και άλλες επιλογές, το υπουργείο είναι προετοιμασμένο σε κάθε περίπτωση.»