Α. Γεωργιάδης: Mόλις ξεπεραστεί η πανδημία θα υπάρξει σημαντική συνέχεια για τις κινεζικές επενδύσεις

Α. Γεωργιάδης: Mόλις ξεπεραστεί η πανδημία θα υπάρξει σημαντική συνέχεια για τις κινεζικές επενδύσεις

Τις τελευταίες εβδομάδες το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων συνεργάζεται στενά με το φορέα που είναι αρμόδιος για το σχεδιασμό κινεζικών επενδύσεων στο εξωτερικό (National Development Reform Commission) όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός 'Αδωνις Γεωργιάδης στο 2ο BELT AND ROAD INVEST IN GREECE 2021 FORUM που διεξήχθη σήμερα διαδικτυακά.

Σύμφωνα με δελτίο Τύπου των διοργανωτών, ο υπουργός ανέφερε την εκτίμησή του ότι μόλις ξεπεραστεί η πανδημία θα υπάρχει σημαντική συνέχεια για τις κινεζικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης παρουσίασε συνοπτικά τις μεταρρυθμίσεις που έχει πραγματοποιήσει η κυβέρνηση ώστε να διευκολύνει τις ξένες επενδύσεις καθώς και τα κίνητρα που παρέχονται στους επενδυτές. Έδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στην θέση της Ελλάδας ως διαμετακομιστικό κόμβο για την μεταφορά εμπορευμάτων στην Ευρώπη.

Ο κ. Παπαθανάσης έκλεισε την ομιλία του σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση στέκει αρωγός στους επενδυτές, κατά συνέπεια και για τους κινέζους επενδυτές, προκειμένου να αυξηθούν περαιτέρω οι επενδύσεις στη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ