Α.Φωτακίδης (CVC): Έρχονται νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς «θα είμαστε πολύ απασχολημένοι»

Α.Φωτακίδης (CVC): Έρχονται νέες επενδύσεις στην Ελλάδα, καθώς «θα είμαστε πολύ απασχολημένοι»

Το αμερικάνικο fund CVC δεν θέλει πολλές συστάσεις. Έχει προκαλέσει αίσθηση στην ελληνική αγορά χάρης στην πολυσχιδή δραστηριότητά του και στην είσοδό του σε διάφορους τομείς της ελληνικής οικονομίας. Ο Άλεξ Φωτακίδης, στέλεχος και εκπρόσωπος του αμερικανικού fund έδωσε το σύνθημα για ακόμη περισσότερες επενδύσεις στη χώρα μας. «Θα είμαστε απασχολημένοι τα επόμενα τέσσερα χρόνια, όπως τα προηγούμενα τέσσερα» δήλωσε στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, προαναγγέλοντας και άλλες κινήσεις του CVC στην ελληνική αγορά. 

Ο ίδιος σημείωσε πως δημιουργείται μια ομάδα στην εταιρεία υπό τον Κωστή Ρόκκα που θα κινήσει όλα τα projects στη χώρα και όσα έχουν ήδη γίνει και όσα θα έρθουν, ενώ ήδη από τον προηγούμενο μήνα λειτουργούν γραφεία του fund στη χώρα μας. Τι προβλέπει για την ελληνική οικονομία;

Όπως επεσήμανε ο κ.Φωτακίδης η ελληνική οικονομία έχει αλλάξει σελίδα και έχει πολύ θετικές προοπτικές όχι μόνο σε μακροπρόθεσμο, αλλά και μεσοπρόθεσμο επίπεδο. Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης, τον ψηφιακό μετασχηματισμό, τις μεταφορές και την βιώσιμη ανάπτυξη εκτίμησε πως τα παραπάνω θα μεταμορφώσουν την ελληνική οικονομία. Σε ό,τι αφορά τους τομείς που στρέφει την προσοχή του το γνωστό fund επεσήμανε πως αυτοί είναι οι υπηρεσίες υγείας, τα logistics, οι φαρμακοβιομηχανίες, τα οργανικά φυτά, η ενέργεια, οι ΑΠΕ, η αποθήκευση ενέργειας  και τα ταχυκίνητα καταναλωτικά προϊόντα.Επίσης τόνισε πως και ο τεχνολογικός κλάδος έχει σημαντικό περιθώριο ανάπτυξης.