Α. Φάουτσι: Υπό έλεγχο η πανδημία μόνο αν προχωρήσουν σημαντικά οι εμβολιασμοί

Α. Φάουτσι: Υπό έλεγχο η πανδημία μόνο αν προχωρήσουν σημαντικά οι εμβολιασμοί

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να ελέγξουν τον κορονοϊό από το «δεύτερο μισό του 2021» εάν αρκετοί άνθρωποι εμβολιαστούν κατά της νόσου, δήλωσε ο Άντονι Φάουτσι.

Ωστόσο, αυτό το χρονοδιάγραμμα θα εξαρτηθεί από το αν οι ΗΠΑ είναι σε θέση να αναπτύξουν το πρόγραμμα διανομής εμβολίων «σωστά και επιθετικά», σε συνέδριο της Wall Street Journal.

Αυτό θα σήμαινε ότι οι επιχειρήσεις θα μπορούσαν πιθανώς να καλωσορίσουν τους υπαλλήλους πίσω στο γραφείο, τα εστιατόρια θα μπορούσαν να ανοίξουν σε εσωτερικούς χώρους με πλήρη χωρητικότητα και οι αθλητικές εκδηλώσεις και οι θεατρικές παραστάσεις θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν με ασφάλεια.

«Νομίζω ότι μπορούμε να φτάσουμε εκεί στο δεύτερο μισό του 2021, εάν εφαρμόσουμε το πρόγραμμα εμβολίων σωστά και επιθετικά», δήλωσε ο Φάουτσι.

Ο εμπειρογνώμονας για τις μολυσματικές ασθένειες, ο οποίος θα παραμείνει ως σύμβουλος του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ότι είναι πιθανό να υπάρχουν αρκετές δόσεις εμβολίου για όλους τους Αμερικανούς από τα τέλη Μαρτίου και στις αρχές Απριλίου.

Ωστόσο, η πρόκληση θα είναι να πειστεί η «συντριπτική πλειοψηφία» των ανθρώπων στις ΗΠΑ να εμβολιαστούν, καθώς απαιτείται 70% του πληθυσμού ώστε να υπάρξει η λεγόμενη ανοσία της αγέλης

«Μέχρι τότε, οι άνθρωποι θα πρέπει να ακολουθήσουν τις οδηγίες για τη δημόσια υγεία, όπως να φορούν μάσκες και να τηρούν τις κοινωνικές αποστάσεις», είπε.

AP Photo/Susan Walsh