ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2024η
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Α. Φάουτσι: Μπορώ πια να μιλάω ελεύθερα-Μας ανησυχούν οι μεταλλάξεις του ιού

Α. Φάουτσι: Μπορώ πια να μιλάω ελεύθερα-Μας ανησυχούν οι μεταλλάξεις του ιού

Ο Άντονι Φάουτσι δήλωσε ότι μπορεί να μιλάει ελεύθερα πια για την πανδημία του καθώς η νέα διοίκηση του Τζο Μπάιντεν εμπιστεύεται απόλυτα τους επιστήμονες για την αντιμετώπιση του κορονοϊου.

Στη πρώτη συνέντευξη τύπου ως αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν,  ο Φάουτσι όταν κλήθηκε να απαντήσει αν νιώθει διαφορετικά ύστερα από την προεδρία Τραμπ είπε.

"Δεν θέλω να επιστρέψω σε αυτά, αλλά είναι πολύ σαφές ότι υπήρχαν πράγματα που ειπώθηκαν τα οποία δεν βασίζονταν σε επιστημονικά κριτήρια. Μπορώ να σας πω, ότι δεν νιώθω καμία ευχαρίστηση να βρίσκομαι σε σύγκρουση με τον Πρόεδρο".

Ως γνωστόν ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είχε συγκρουστεί ουκ ολίγες φορές τόσο με τον Φάουτσι όσο και με άλλα μέλη της επιστημονικής κοινότητας, είτε γιατί αμφισβητούσε τις απόψεις τους είτε γιατί προωθούσε τις δικές του.

Ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος εστίασε στην ομιλία του στις μεταλλάξεις κορoνοϊού που εξαπλώνονται σε όλο τον κόσμο και είναι ιδιαίτερα μεταδοτικές. 

Όπως εξήγησε, η επιστημονική κοινότητα μελετά τον τρόπο με τον οποίο ενεργούν οι παραλλαγές του ιού, ενώ ιδιαίτερη ανησυχία εγείρει η μετάλλαξη της Νότιας Αφρικής, η οποία, όπως επεσήμανε, δεν έχει εντοπιστεί στις ΗΠΑ.