ΓΔ: 902,02 2,12 (0,24 %)

Τζίρος: 3,66 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 1991η
Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021

ΓΔ: 902,02 2,12 (0,24 %)

Τζίρος: 3,66 εκατ. €   RT

A. Φάουτσι: Μάσκες μέχρι το 2022 - Από το φθινόπωρο καλυτερεύουν τα πράγματα

A. Φάουτσι: Μάσκες μέχρι το 2022 - Από το φθινόπωρο καλυτερεύουν τα πράγματα
APimages

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ και σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν, Άντονι Φάουτσι εξέφρασε την εκτίμηση ότι οι συμπολίτες του θα χρειαστεί να φορούν μάσκες μέχρι να εξαλειφθεί πλήρως η απειλή του κορονοϊού.

Μιλώντας σε εκπομπή του δικτύου CNN, ο Φάουτσι είπε ότι τα πράγματα θα βελτιωθούν σημαντικά καθώς θα μπαίνουμε στο φθινόπωρο, ωστόσο δεν αναμένει να έχουμε μια επιστροφή στην προ κορονοϊού κατάσταση. «Αν με ρωτάτε για το αν θα υπάρξει κανονικότητα όπως τον Νοέμβριο του 2019, τότε είναι δύσκολο να σας πω ναι. Αν όμως μιλάμε για σύγκριση με τον περασμένο Νοέμβριο, τότε θα τα πράγματα θα είναι πολύ πολύ καλύτερα».

Προ ημερών ο Τζο Μπάιντεν δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας ότι δεν θα έβγαζε τη μάσκα του, παρότι στεκόταν περισσότερο από τρία μέτρα μακριά από τον Δρ Φάουτσι και τον Διευθυντή του NIH Φράνσις Κόλινς.

«Ξέρετε ότι φορώντας αυτή τη μάσκα και το επόμενο έτος μπορούμε να σώσουμε ζωές, έναν σημαντικό αριθμό ζωών», δήλωσε ο Μπάιντεν. 

Κληθείς να σχολιάσει ο Φάουτσι είπε «Συμφωνώ απολύτως» και πρόσθεσε: «Εξαρτάται από το πόσοι άνθρωποι θα έχουν εμβολιαστεί και κατά πόσο θα έχει εξαλειφθεί η απειλή του ιού στη κοινότητα. Θα πρέπει να πλησιάσει το μηδέν για να πούμε ότι δεν χρειάζονται πια οι μάσκες».