7ος χρόνος, ημέρα 2062η
Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021

A. Φάουτσι: Η κατάσταση θα επιδεινωθεί μετά τις γιορτές

A. Φάουτσι: Η κατάσταση θα επιδεινωθεί μετά τις γιορτές

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος των ΗΠΑ Άντονι Φάουτσι προειδοποίησε ότι η κατάσταση πρόκειται να επιδεινωθεί, οδηγώντας τη χώρα σε «κρίσιμο σημείο».

«Συμμερίζομαι την ανησυχία του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι καθώς εισερχόμαστε στις επόμενες εβδομάδες η κατάσταση, μπορεί να επιδεινωθεί», δήλωσε στο CNN ο ειδικός επί των μολυσματικών ασθενειών.

Ο Φάουτσι ο οποίος είπε ξανά ότι οι μετακινήσεις και τα ταξίδια για διακοπές, ευνοούν τη διάδοση του Covid -19, πρόσθεσε ότι νιώθει καλά μετά τη λήψη του εμβολίου και δεν είχε κάποια παρενέργεια.

Ο Αμερικανός γιατρός ήταν από τους πρώτους Αμερικανούς που έλαβαν, μπροστά στις κάμερες, την πρώτη δόση του εμβολίου της Moderna, το οποίο αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νόσων, το οποίο διευθύνει ο ίδιος από το 1984. 

Όπως αποκάλυψε πριν από μερικές ημέρες, λόγω των περιοριστικών μέτρων και δεδομένης της δύσκολης κατάστασης που επικρατεί στις ΗΠΑ με την πανδημία του κορονοϊού, θα γιορτάσει στο σπίτι παρέα με τη γυναίκα του, ενώ θα κάνει βιντεοκλήση μέσω Zoom με τα παιδιά του.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο γενικός αρχίατρος των ΗΠΑ Τζερόμ Άνταμς δήλωσε πως «ανησυχεί πολύ» για την έξοδο μετά τις διακοπές.

Τα ταξίδια για τις διακοπές στις ΗΠΑ μειώθηκαν φέτος σημαντικά  κατά την εορταστική περίοδο σε σύγκριση με άλλες χρονιές, αλλά παρέμειναν σχετικά αυξημένα.