Α. Φάουτσι: Δεν πάμε καθόλου καλά - Οργισμένη απάντηση του Λ. Οίκου

Α. Φάουτσι: Δεν πάμε καθόλου καλά - Οργισμένη απάντηση του Λ. Οίκου

Ο Άντονι Φάουτσι ο επικεφαλής εμπειρογνώμονας για τον κορονοϊό άσκησε δριμεία κριτική στον Λευκό Οίκο για τούς χειρισμούς στην επιδημία κορονοϊού καθώς η χώρα μπαίνει στο χειμώνα και λέγοντας ότι «δεν είναι καλή κατάσταση».

«Ειμαστε πολυ πληγωμένοι  Δεν είναι καλή κατάσταση», δήλωσε ο Φάουτσι Οίκου, στην Washington Post σε συνέντευξή του αυτό το Σαββατοκύριακο. Πρόσθεσε δε χαρακτηριστικά «όλα τα αστέρια είναι ευθυγραμμισμένα σε λάθος μέρος καθώς προχωράμε στην εποχή του φθινοπώρου και του χειμώνα, με τους ανθρώπους να συγκεντρώνονται στο σπίτι τους».

Ο Φάουτσι προειδοποίησε ότι η χώρα έφτασε σε σημείο όπου θα μπορούσε να δει περισσότερες από 100.000 κρουσμάτων να καταγράφονται καθημερινά εάν δεν αντιστρέφει γρήγορα πορεία όσον αφορά τις πρακτικές δημόσιας υγείας. 

«Είναι απαράδεκτο να παραβιάζει όλους τους κανόνες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζαντ Ντιρ. «Επέλεξε τρεις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές να παίξει πολιτικά παιχνίδια» πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Ο Ντιρ κατηγόρησε τον Φάουτσι είπε  ότι «επέλεξε να επικρίνει τον πρόεδρο Τραμπ στα μέσα ενημέρωσης και να γνωστοποιήσει τις πολιτικές του τάσεις επαινώντας τον αντίπαλό του».

«Ως μέλος της ομάδας των ειδικών, ο Φάουτσι είχε το καθήκον να εκφράσει ανησυχίες ή να πιέσει για αλλαγή στρατηγικής, αλλά δεν το έκανε» συμπλήρωσε.