Α. Φαούτσι: Αν ανοίξει η οικονομία, ενδέχεται να προκληθούν «ανώφελοι θάνατοι»

Α. Φαούτσι: Αν ανοίξει η οικονομία, ενδέχεται να προκληθούν «ανώφελοι θάνατοι»

Για τους κινδύνους της γρήγορης επανεκκίνηση της οικονομίας στις ΗΠΑ, προειδοποιεί ο επιδημιολόγος Άντονι Φαούτσι,τονίζοντας ότι αυτό θα προκαλέσει «ανώφελα δεινά και θανάτους», την ώρα που η χώρα έχει καταγράψει περισσότερες από 1,35 εκατομμύρια μολύνσεις από την COVID-19 και περισσότερους από 80.000 θανάτους,

Όπως αναφέρει η εφημερίδα New York Times, ο διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών σε μέιλ του, δήλωσε  «Αν παραλείψουμε κάποια σημεία των συστάσεων για το ‘Ανοίγουμε την Αμερική Ξανά’, τότε υπάρχει κίνδυνος να δημιουργηθούν πολλές εστίες στη χώρα».

«Δεν θα έχει μόνο αποτέλεσμα ανώφελα δεινά και θάνατο, αλλά θα αποτελέσει και πισωγύρισμα στην προσπάθειά μας να επιστρέψουμε στην κανονικότητα», πρόσθεσε ο Φάουτσι.

Οι κίνδυνοι που ενέχει το πρόωρο άνοιγμα της οικονομίας θα είναι το βασικότερο μήνυμα του Φάουτσι προς την επιτροπή Υγειονομικής Παιδείας, Εργασίας και Συντάξεων, τόνισαν οι New York Times αργά χθες.

Ο Τζάρεντ Κούσνερ, σύμβουλος και γαμπρός του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε στο Fox News ότι οι ΗΠΑ έχουν πραγματοποιήσει 9,3 εκατομμύρια διαγνωστικά τεστ για τον κορονοϊό, εκ των οποίων τα 394.000 έγιναν χθες Δευτέρα.