Α. Βατόπουλος: Μπορεί το Σαββατοκύριακο να ξεπεράσουμε τα 2000 κρούσματα

Α. Βατόπουλος: Μπορεί το Σαββατοκύριακο να ξεπεράσουμε τα 2000 κρούσματα

Το ενδεχόμενο να καταγραφούν πάνω από 2000 κρούσματα το Σαββατοκύριακο επεσήμανε ο καθηγητής μικροβολιογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος. Πρόσθεσε, δε, πως ακόμα νοσούν οι πιο νέοι ενώ η κατάσταση θα χειροτερέψει όταν αρχίσουν να νοσούν οι ηλικιωμένοι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ  ο Α. Βατόπουλος υπογράμμισε πως έχει συζητηθεί στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων να κλείσει η εστίαση και να απαγορευτούν οι μετακινήσεις από νομό σε νομό (εκτός από αυτή που είναι για εργασία). Όπως ο ίδιος ανέφερε ζητούμενο είναι να ελαττωθούν οι μη απαραίτητες δραστηριότητες και μέσα σε αυτές είναι και η διασκέδαση και η εστίαση αν και είναι απολύτως σαφές ότι πλήττονται σημαντικά οι εργαζόμενοι και πως θα πρέπει να υποστηριχθούν.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο lockdown, ανέφερε πως αυτό είναι πολιτική απόφαση αλλά κατά την γνώμη του εφόσον τηρηθούν τα μέτρα μπορεί να αποφευχθεί.  Ωστόσο, όπως ο ίδιος υπογράμμισε εάν δεν αποδώσουν τα μέτρα που θα ανακοινώσει ο Πρωθυπουργός σήμερα και εφόσον η πανδημία συνεχίζει να διασπείρεται ανεξέλεγκτα πάμε σε lockdown.

«Ως γιατρός θα έλεγα να κλείσουν τα πάντα αλλά καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολή η απόφαση για το lockdown», ανέφερε χαρακτηριστικά.