Α. Βατόπουλος: Η νεολαία δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται με τον κορονοϊό

Α. Βατόπουλος: Η νεολαία δεν έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται με τον κορονοϊό

Η νεολαία δεν έχει πάρει χαμπάρι για το τι γίνεται. με τον κορονοϊό, δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδης Βατόπουλος, τονίζοντας πως η χαλαρότητα έφερε και την αύξηση των κρουσμάτων,

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε πως ήταν αναμενόμενο να αυξηθούν τα κρούσματα μετά το «άνοιγμα» της κοινωνίας, αλλά αυτό που έχει οδηγήσει στη μεγάλη αύξηση των τελευταίων ημερών είναι ότι ο κόσμος έχει χαλαρώσει και οι άνθρωποι συνωστίζονται πολύ μεταξύ τους, «περισσότερο από όσο θα έπρεπε».

«Είχα κάνει μια δήλωση παλαιότερα και είχα πει ότι δεν χρειαζόμαστε τους τουρίστες, μπορούμε να τα καταφέρουμε και μόνοι μας και μάλλον έτσι είναι», σημείωσε ο καθηγητής για να προσθέσει: «Πρέπει να τονιστεί πώς μεταδίδεται ο ιός και ότι το 20% των ασθενών μεταδίδουν τον ιό στο 80%. Αν αυτοί οι άνθρωποι βρεθούν σε ένα πάρτι, σε μια εκδήλωση δημιουργείται το φαινόμενο της υπερμετάδοσης».

Εξήγησε ακόμα ότι ένας ασυμπτωματικός μεταδίδει πολύ εύκολα τον ιό σε μεγάλο αριθμό ατόμων και τα περισσότερα περιστατικά που έχουμε τις τελευταίες ημέρες όπως στον Πόρο ή στο εργοστάσιο κρέατος προκλήθηκαν από αυτό.

Ο κ.Βατόπουλος διευκρίνισε πως είτε πρόκειται για μπαρ είτε για εργαστήριο είτε για εκκλησία, αν υπάρχει συγχρωτισμός έχουμε συνθήκες μετάδοσης και οι σωστές συνθήκες υγιεινής πρέπει να ισχύουν παντού.

«Ο κόσμος όταν πάει να κάνει μια δουλειά φοράει μάσκα, όταν πάει όμως να διασκεδάσει δεν την φοράει. Επίσης παρατηρώ ότι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι φοβούνται και φορούν μάσκα. Η νεολαία όμως ούτε έχει πάρει χαμπάρι τι γίνεται. Είτε τους λες το πολιτικό σύστημα στη Νέα Γουινέα, είτε τους λες για τον κορονοϊό, το ίδιο τους ενδιαφέρει» σημείωσε.