Α. Λινού: Πρέπει να εμβολιαστούν επτά εκατομμύρια Έλληνες για να είμαστε ασφαλείς

Α. Λινού: Πρέπει να εμβολιαστούν επτά εκατομμύρια Έλληνες για να είμαστε ασφαλείς
APImages

Επτά εκατομμύρια Έλληνες πρέπει να εμβολιαστούν προκειμένου να είμαστε ασφαλείς από τον κορονοϊό, υποστήριξε η καθηγήτρια επιδημιολογίας του ΕΚΠΑ, Αθηνά Λινού. Παράλληλα σημείωσε πως αρχικά θα εμβολιαστούν οι γιατροί και οι νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και στην συνέχεια οι ευάλωτες ομάδες και οι ηλικιωμένοι.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η Α. Λινού εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξη αναφορικά με τις εξελίξεις για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού και ανέφερε πως δεν αναμένονταν ότι το εμβόλιο της Pfizer θα ήταν τόσο αποτελεσματικό καθώς όπως εξήγησε η αποτελεσματικότητα του κατά 90% είναι ικανοποιητικότατη.

Έφερε ως παράδειγμα τα εμβόλια της γρίπης που όπως διευκρίνισε έχουν αποτελεσματικότητα 60% έως 70%. Απαντώντας σχετικά είπε ότι πρέπει να εμβολιαστούν περί τους 7.000.000 Έλληνες και Ελληνίδες για να είμαστε ασφαλείς κατά του ιού.

Η Α. Λινού τόνισε ότι θα εμβολιαστούν αρχικά οι γιατροί και οι νοσηλευτές της πρώτης γραμμής και στην συνέχεια οι ευάλωτες ομάδες και οι ηλικιωμένοι.

Σε ό,τι αφορά το χρονοδιάγραμμα, η καθηγήτρια επιδημιολογίας στο ΕΚΠΑ ανέφερε ότι έως την άνοιξη του 2021 το εμβόλιο θα έχει διατεθεί μόνο σε «ορισμένους».