Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, 22:22

-A +A

Z. Ζάεφ: Αναπόφευκτες οι εκλογές αν η αντιπολίτευση επιμείνει στη στάση της

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018, 22:22
Z. Ζάεφ: Αναπόφευκτες οι εκλογές αν η αντιπολίτευση επιμείνει στη στάση της
-A +A

Τη θέση του ότι αν η αντιπολίτευση επιμείνει στις σημερινές της θέσεις η πΓΔΜ θα οδηγηθεί αναπόφευκτα σε εκλογές επαναδιατύπωσε ο Ζόραν Ζάεφ. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων εκτίμησε ωστόσο πως μπορεί να υπάρξει η πλειοψηφία δύο τρίτων για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Ακόμα και ο αρχηγός του VMRO, που μποϊκόταρε το δημοψήφισμα θα πει “ναι” στην ΕΕ και στο NATO αν τον ρωτήσετε. Αλλά θέλει επιστροφή του κόμματός του στην εξουσία και με αυτή την φιλοδοξία θέτει σε κίνδυνο το μέλλον της χώρας», είπε ο κ. Ζάεφ στον σταθμό BHTV1 της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, την οποία επικαλείται το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ.

Στην ίδια συνέντευξη ο Ζόραν Ζάεφ εκτίμησε πως μπορεί να υπάρξει η πλειοψηφία δύο τρίτων για την αναθεώρηση του Συντάγματος και τόνισε ότι διακυβεύεται το μέλλον της «Μακεδονίας», το οποίο, όπως χαρακτηριστικά, τόνισε είναι πάνω από τον ίδιο και πάνω από οποιοδήποτε πολιτικό κόμμα.

Υπενθυμίζεται ότι ο επίτροπος αρμόδιος για διεύρυνση της ΕΕ, Γιοχάνες Χαν, μιλώντας στην εφημερίδα Kurier δήλωσε αντίθετος στο ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τονίζοντας πως η αλλαγή κυβέρνησης μπορεί να καθυστερήσει την έναρξη των ενταξιακών διαπραγματεύσεων, που σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να ξεκινήσει εντός του καλοκαιριού του 2019.

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Σάββατο, 18 Ιανουαρίου 2020
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα