Επίσκεψη Στ. Κοντονή κρυφά στον Άρειο Πάγο καταγγέλλει η Z. Κωνσταντοπούλου

Τετάρτη 08 Αυγούστου 2018, 11:41
-A +A
Επίσκεψη Στ. Κοντονή κρυφά στον Άρειο Πάγο καταγγέλλει η Z. Κωνσταντοπούλου

Στην καταγγελία ότι ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, επισκέφθηκε εχθές κρυφά την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ενώ είναι σε εξέλιξη η δικαστική έρευνα για τη φωτιά στο Μάτι, προχώρησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

«Ο Σταύρος Κοντονής χθες κατελήφθη στον Άρειο Πάγο να επισκέπτεται κρυφά την εισαγγελέα. Ήρθε χωρίς να ειδοποιηθεί κανείς καθώς η κάμερα της ΕΡΤ που υπήρχε ήταν για άλλο λόγο. Τελικά η κάμερα αποσύρθηκε», είπε η κα Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο Θέμα 104,6.

«Πρόκειται για εντεταλμένη παρασιώπηση μιας κυβερνητικής παρέμβασης που είναι εξόφθαλμη», σημείωσε η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας. «Βλέπω αυτές τις διαδικασίες παρεμβάσεων. Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ήταν παρούσα στην αυτοψία και μετά συνάντησε τον υπουργό την ώρα που ελέγχεται από την κυβέρνηση», πρόσθεσε.

Αναφερόμενη στη μήνυση που υπέβαλε η ίδια για την τραγωδία στο Μάτι είπε: «Μιλούμε για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως με ενδεχόμενο δόλο. Ο ενδεχόμενος δόλος σημαίνει τη γνώση ότι από πράξεις και παραλείψεις ενδέχεται να υπάρχουν νεκροί και την αποδοχή αυτού του ενδεχομένου. Δεν υπάρχει υπεύθυνος που εμπλεκόταν στην υπόθεση που να μη γνώριζε ότι υπάρχει το ενδεχόμενο θανάτου.

Υπάρχει ευθύνη κυβερνητική που επιτείνεται από το γεγονός ότι είναι αποδεδειγμένο πως ενώ υπήρχαν άνθρωποι στη θάλασσα από τις 7 το απόγευμα παρακολουθήσαμε τη σκηνοθετημένη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό όπου όλοι μιλούσαν σαν να μην συμβαίνει τίποτα. Έκαναν συζήτηση μεταξύ τυρού και αχλαδιού την ώρα που άνθρωποι χάνονταν».

Επισημάνε, ακόμα, ότι «η κυβέρνηση Τσίπρα ψήφισε νόμο το 2017 για νομιμοποίηση αυθαιρέτων και τον περασμένο Απρίλιο παρέτεινε την ισχύ του νόμου. Ύψιστη υποκρισία να λένε ότι δεν έχουν ευθύνη για τα αυθαίρετα. Θα είμαι η τελευταία που θα άρει τις ευθύνες των προηγούμενων αλλά δεν μπορεί να συμψηφίζεται ο θάνατος των 91 ανθρώπων με τα αυθαίρετα».

«Οι παραλείψεις είναι τέτοιες για τον θάνατο ανθρώπων με τρόπο που δεν συμβαίνει ούτε στον πόλεμο» είπε η κυρία Κωνσταντοπούλου χαρακτηρίζοντας τραγική δικαιολογία τη φράση «τι να κάνεις σε δύο ώρες;» για τη μη εκκένωση της περιοχής.

Φωτογραφία intime news

-A +A

Ροή Ειδήσεων

Δευτέρα 27/05/2019
Σελίδα με όλες τις ειδήσεις

Δημοφιλέστερα Άρθρα