The Times: Σε απελάσεις τζιχαντιστών από προσφυγικούς καταυλισμούς προχωρά η Ελλάδα

The Times: Σε απελάσεις τζιχαντιστών από προσφυγικούς καταυλισμούς προχωρά η Ελλάδα

Η Ελλάδα έχει αναλάβει επειγόντως δράση για την αντιμετώπιση ισλαμιστών εξτρεμιστών που έχουν διεισδύσει στο μεγάλο στρατόπεδο προσφύγων στη Λέσβο και φέρεται να ότι εξαναγκάζουν τους μετανάστες να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος.

Η Ελλάδα επικρίνεται όλο και περισσότερο από άλλα δυτικά έθνη για τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσης που υπομένουν χιλιάδες πρόσφυγες στο στρατόπεδο της Μόρια, καθώς η παράνομη μετανάστευση από την Τουρκία κατακλύζει τον γείτονά της.

Εδώ και καιρό υποβόσκει ο φόβος ότι οι συνθήκες θα μπορούσαν να αποτελέσουν γόνιμο έδαφος για ριζοσπαστικοποίηση.

 

Η απέλαση των υπόπτων έρχεται εν μέσω παρατεινόμενων ανησυχιών σχετικά με το γεγονός ότι οι τρομοκράτες του Ισλαμικού Κράτους εκμεταλλεύονται ροές προσφύγων από τη Συρία και άλλα μέρη της Μέσης Ανατολής για να διεισδύσουν στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ως και 120 ύποπτα μέλη τη τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που βρίσκονταν σε προσφυγικούς καταυλισμούς στην Ελλάδα έχουν απελαθεί από τις ελληνικές αρχές από το Μάρτιο του 2016 και μετά, όταν υπεγράφη η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για τους πρόσφυγες, συνεχίζει το δημοσίευμα των Times.

Αναφέρεται, επίσης, ότι το 2015 δύο από τους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης στο Bataclan του Παρισιού είχαν φτάσει στη Γαλλία μέσω Ελλάδας, προσποιούμενοι τους πρόσφυγες ως κάτοχοι πλαστών συριακών διαβατηρίων.

Φωτογραφία intime news