Sabah: H Ελλάδα κακοποιεί τους μετανάστες και τους επαναπροωθεί στην Τουρκία

Sabah: H Ελλάδα κακοποιεί τους μετανάστες και τους επαναπροωθεί στην Τουρκία

Για αμφιλεγόμενη και παράνομη επαναπροώθηση των μεταναστών από την Ελλάδα στην Τουρκία κάνει λόγο η τουρκική εφημερίδα στην ηλεκτρονική της έκδοση Daily Sabah μετά τον εντοπισμό τριών μεταναστών στα κοντά στα τουρκικά σύνορα την προηγούμενη εβδομάδα.

Σύμφωνα με τη Sabah, η Ελλάδα κατηγορείται ότι επαναπροώθησε τους μετανάστες (στην Τουρκία) αφότου τους απογύμνωσε τους από τα ρούχα τους σε χαμηλές θερμοκρασίες».

Η ιστοσελίδα φιλοξενεί τις δηλώσεις της υπουργού προστασίας του πολίτης κ. Όλγας Γεροβασίλη που αρνείται ότι η Ελλάδα εμπλέκεται σε τέτοια περιστατικά.

Ωστόσο, τα αριθμητικά στοιχεία που παρέσχαν στο Ανατολή οι τουρκικές πηγές ασφάλειας δείχνουν ότι πολλοί παράτυποι μετανάστες αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Τουρκία από Έλληνες αξιωματούχους. Περίπου 2.490 μετανάστες «επαναπροωθήθηκαν» μόνο τον Νοέμβριο» αναφέρει το δημοσίευμα.

Το πρακτορείο Ανατολή, συνεχίζει η Sabah αναφέρει ότι περίπου 300 από αυτούς τους μετανάστες ήταν θύματα κακομεταχείρισης από τις ελληνικές δυνάμεις ασφαλείας, με πρακτικές που αφορούν από ξυλοδαρμούς μέχρι τη βίαια επιστροφή τους, μισόγυμνοι, στην τουρκική πλευρά των συνόρων.

sabah