Reuters: Η Ελλάδα θρηνεί τον «ήρωα του Αιγαίου»

Reuters: Η Ελλάδα θρηνεί τον «ήρωα του Αιγαίου»

Τον ήρωα του Αιγαίου θρηνεί η Ελλάδα, έναν άνθρωπο που πολλοί εκτιμούν ότι έσωσε τη ζωή σε 5.000 και πλέον πρόσφυγες, στην προσπάθειά τους να φθάσουν στα ελληνικά νησιά κατά την προσφυγική κρίση του 2015, αναφέρει το Reuters σε ρεπορτάζ του για τον θάνατο του αξιωματικού του Λιμενικού, Κυριάκου Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Κ. Παπαδόπουλος κατάφερε να διασώσει με το σκάφος του πολλούς πρόσφυγες που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα θαλάσσια σύνορα από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, σημείωσε πως «η Λέσβος είναι από σήμερα φτωχότερη».

Αλ. Τσίπρας: Το πρόσωπο της Ελλάδας που επιμένει στην υπεράσπιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής

"Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος υπήρξε το πρόσωπο της Ελλάδας που επιμένει στην υπεράσπιση της αξίας της ανθρώπινης ζωής, όταν ολόγυρα μας αυτή απαξιώνεται από τον πόλεμο και τη μισαλλοδοξία", αναφέρει σε ανάρτηση του στον προσωπικό του λογαριασμό, στο twitter, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, για τον 44χρονο υποπλοίαρχο του Λιμενικού Σώματος, ο οποίος σηματοδότησε τους ηρωικούς αγώνες των στελεχών του Λ.Σ να σώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που περνούσαν στα ελληνικά νησιά.  

"Τον αποχαιρετούμε με σεβασμό. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του" τονίζει ο πρωθυπουργός.

Κυρ. Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχασε σήμερα έναν σπουδαίο άνθρωπο

Με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του υποπλοίαρχου του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκου Παπαδόπουλου.

«Η Ελλάδα έχασε σήμερα έναν σπουδαίο άνθρωπο και ένα φωτεινό παράδειγμα για όλους μας. Στην οικογένεια του υποπλοιάρχου Κυριάκου Παπαδόπουλου που έσωσε χιλιάδες ανθρώπους στο Αιγαίο εκφράζω τα πιο ειλικρινή μου συλλυπητήρια», έγραψε στο λογαριασμό του στο twitter ο πρόεδρος της ΝΔ.

Πρ. Παυλόπουλος: Εκτός από γενναίος αξιωματικός υπήρξε ένας μεγάλος άνθρωπος

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, επικοινώνησε σήμερα με την χήρα του 44χρονού υποπλοίαρχου του Λιμενικού Σώματος, Κυριάκου Παπαδόπουλου, Ιγνατία Πικέλη, και της εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια.

Της τόνισε ότι ο εκλιπόν σύζυγός της «εκτός από γενναίος αξιωματικός υπήρξε ένας μεγάλος Άνθρωπος, άξιος εκπρόσωπος της Ελληνικής Ψυχής και του Ελληνικού Πολιτισμού». Τέλος, τη διαβεβαίωσε ότι η Πολιτεία θα είναι πάντα δίπλα της.

Ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, που σαν κυβερνήτης του περιπολικού σκάφους ΠΛΣ 602 σκάφους στη Μυτιλήνη, σηματοδότησε τους ηρωικούς αγώνες των στελεχών του Λιμενικού Σώματος να σώσουν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που περνούσαν στα ελληνικά νησιά την περίοδο 2015 – 2016, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το περασμένο βράδυ, από ανακοπή καρδιάς.