Public Issue: Αρνητικοί για τη Συμφωνία των Πρεσπών οι Έλληνες, ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

Public Issue: Αρνητικοί για τη Συμφωνία των Πρεσπών οι Έλληνες, ανησυχία για τα ελληνοτουρκικά

Εντείνεται το αρνητικό κλίμα σχετικά με τη συμφωνία των Πρεσπών, καθώς μέσα σε λίγους μήνες έχει αυξηθεί το ποσοστό τάσσεται εναντίον της παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να πείσεις περί του αντιθέτου. 

Συγκεκριμένα σύμφωνα με το βαρόμετρο Νοεμβρίου της Public Issue, το 65% τάσσεται κατά της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ μόλις το 17% τη στηρίζει.  Ποσοστό της τάξης του 13% εμφανίζεται να απαντά πως δεν είναι ούτε υπέρ ούτε κατά. 

prespes

 

Την ίδια ώρα ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, και εμπνευστής από κοινού με τον Αλέξη Τσίπρα της συμφωνίας με τα Σκόπια,  βλέπει την δημοτικότητά του να υποχωρεί, καθώς το 60% τον κρίνει αρνητικά και το 32% θετικά.

kotzias

Παράλληλα η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της πΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ στην Ελλάδα εμφανίζεται αρνητική καθώς το 53% των ερωτηθέντων απαντά ότι έχει αρνητική γνώμη, ενώ το 28% δηλώνει ότι έχει θετική γνώμη.

zaev

Η έρευνα της Public Issue που πραγματοποιήθηκε τηλεφωνικά το διάστημα 6-16/11 έθεσε το ζήτημα των ελληνοτουρκικών σχέσεων και δείχνει πως οι Έλληνες αντιμετωπίζουν το θέμα με ανησυχία αφού το 52% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι έχουν χειροτερέψει σε σύγκριση με πέρυσι.

Ολόκληρη την έρευνα της Public Issue μπορείτε να τη δείτε εδώ