Σάλος με τη Μόρια στην Ευρώπη - Η Κομισιόν ερευνά τα κονδύλια για τα συσσίτια

Σάλος με τη Μόρια στην Ευρώπη - Η Κομισιόν ερευνά τα κονδύλια για τα συσσίτια

Έρευνα για τα κονδύλια που διατίθενται για τη σίτιση των προσφύγων στην Ελλάδα διενεργεί ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όπως αποκαλύπτει σε άρθρο του το Politico επικαλούμενη εκπρόσωπο Τύπου της OLAF, αρμόδιας Αρχής της Κομισιόν που ασχολείται με απάτες και κακοδιαχείριση. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα η είδηση για την εξέλιξη αυτή έρχεται μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» και τη σύλληψη τριών δημοσιογράφων της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το Politico, η αρχή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής OLAF (European Anti-Fraud Office) ερευνά δυνητική κατάχρηση χρημάτων για την παροχή τροφίμων στους πρόσφυγες στην Ελλάδα, γεγονός που επιβεβαιώνει και τις πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν από το liberal σύμφωνα με τις οποίες στις Βρυξέλλες επικρατεί αρνητικό κλίμα για τον τρόπο με τον οποίο η Ελλάδα διαχειρίζεται τα κονδύλια για τους πρόσφυγες.

Είναι άλλωστε ενδεικτικές και οι δηλώσεις ανώτερων αξιωματούχων όπως αυτή του Γκι Φερχόφσταντ, ο οποίος ανέφερε χθες ότι καλό θα είναι η Ελλάδα αντί να συλλαμβάνει δημοσιογράφους να δώσει απαντήσεις για το που πήγαν τα κονδύλια.

Το δημοσίευμα του Politico επιβεβαιώνει πως η Κομισιόν παρακολουθεί την πορεία των κονδυλίων που διατίθενται προς την Ελλάδα σε συνδυασμό με τις υπηρεσίες που παρέχονται στους πρόσφυγες.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα ο εκπρόσωπος της OLAF που έδωσε την πληροφορία για την εν εξελίξει έρευνα αρνήθηκε να σχολιάσει περαιτέρω. Επίσης απέφυγε να συσχετίσει την έρευνα με τα δημοσιεύματα του Φιλελεύθερου, όπως χαρακτηριστικά σημειώνει εν τούτοις το ίδιο το Politico επικαλείται τα άρθρα της εφημερίδας και τονίζει: «Επιχειρηματίες προσκείμενοι στον ακροδεξιό Πάνο Καμμένο έλαβαν μέρος της κοινοτικής χρηματοδότησης μέσω συμβάσεων για θέματα όπως η τροφοδοσία σίτισης (catering) και οι υδραυλικές εγκαταστάσεις».

Τέλος υπογραμμίζει ότι πέρυσι η ΜΚΟ SolidarityNow υπέβαλε αναφορά στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο ζητώντας να διερευνηθεί η ενδεχόμενη κακοδιαχείριση των χρημάτων που προορίζονται να βοηθήσουν τους πρόσφυγες στην Ελλάδα και καταγγέλλοντας τι κακές συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων

Διαβάστε ακόμα:

- Πλήρη στοιχεία για τα ποσά που έχουν δαπανηθεί στο Μεταναστευτικό ζητά η ΝΔ

- Η Ευρώπη «ψάχνει» τα λεφτά των προσφύγων

- Διεθνής Επιτροπή Διάσωσης για Μόρια: 1 στους 3 μετανάστες έχει προσπαθήσει να αυτοκτονήσει