Novartis: Κατάθεση στον Άρειο Πάγο κλήθηκε να δώσει ο Ιωάννης Αγγελής

Novartis: Κατάθεση στον Άρειο Πάγο κλήθηκε να δώσει ο Ιωάννης Αγγελής

Ένορκη κατάθεση σχετικά με τα όσα έχει καταγγείλει στις αναφορές του για τη διαχείριση της υπόθεσης Νovartis από τους εισαγγελείς κατά της διαφθοράς κλήθηκε να δώσει ο αντιεισαγγελέας Γ. Αγγελής στο πλαίσιο της έρευνας που διετάχθη αλλά και τις αποκαλύψεις που έχουν δει το φως της δημοσιότητας.

Η κλήση έγινε από τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου στον οποίο ανετέθη η έρευνα και η κατάθεση θα γίνει την Παρασκευή 21 Ιουνίου.

Ο κ. Δασούλας θα ολοκληρώσει πρώτα τη διερεύνηση των καταγγελλομένων από τον κ. Αγγελή και στη συνεχεία, τα όσα προσάπτει, στη δική της αναφορά που είχε καταθέσει στα τέλη Ιανουαρίου, η κ. Τουλουπάκη σε βάρος του κ. Αγγελή.

Όπως αναφέρει το dikastiko.gr, η Εισαγγελέας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη στην αναφορά, φέρεται να δηλώνει πως οι Αμερικάνοι στη συνάντηση στη Βιέννη, αναφέρθηκαν στην ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού στην Ελβετία πολιτικού προσώπου από την Ελλάδα, το οποίο ελέγχεται για εμπλοκή στην υπόθεση της Novartis.

Στην ίδια αναφορά, η κ. Τουλουπάκη φέρεται επίσης να υποστηρίζει ότι ο κ. Αγγελής προσπάθησε δύο φορές να μπλοκάρει την έρευνα για τη Novartis όσο και για άλλες υπό διερεύνηση υποθέσεις, αλλά και τα πρωτότυπα απόρρητα έγγραφα που είχαν αποστείλει στους εισαγγελείς οι Αμερικανοί συνάδελφοί τους.

Ο Ιωάννης Αγγελής, ο οποίος έχει καταγγείλει για σωρεία παραβάσεων τους εισαγγελείς Διαφθοράς, είχε με τη σειρά του θέσει στο αρχείο τις μηνύσεις πολιτικών που ενεπλάκησαν στην υπόθεση από τις καταθέσεις των λεγόμενων προστατευόμενων μαρτύρων, χωρίς την ύπαρξη αποδείξεων.

Στη συνέχεια όμως προέβη στις γνωστές καταγγελίες προκαλώντας νέες έρευνες για τους εισαγγελικούς χειρισμούς που επικρίνονται από πολλές πλευρές.