Nέες απειλές Τσαβούσογλου προς ΕΕ: Δώστε μας τη βίζα αλλιώς τέλος η συμφωνία για τους πρόσφυγες

Nέες απειλές Τσαβούσογλου προς ΕΕ: Δώστε μας τη βίζα αλλιώς τέλος η συμφωνία για τους πρόσφυγες

Αποφασισμένη να συνεχίσει τον εκβιασμό της ΕΕ με «όπλο» το προσφυγικό εμφανίζεται η Άγκυρα καθώς με νέες δηλώσεις του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υπογράμμισε ότι η ΕΕ πρέπει να χορηγήσει τη βίζα στους Τούρκους πολίτες, ειδάλλως τα συμφωνηθέντα θα πάψουν να ισχύουν.

Συγκεκριμένα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, o Μεβλούτ Τσαβούσογλου τόνισε ότι η Τουρκία δεν πιστεύει ότι θα γίνουν θετικά βήματα με την ΕΕ όσο η Αυστρία θα βρίσκεται φέτος στην προεδρία της, μια δήλωση που αντανακλά τις εντάσεις μεταξύ Άγκυρας και Βιένης.

«Κάποτε κρύβονταν (οι Ευρωπαίοι) πίσω από τους ελληνοκυπρίους για να μην ανοίξουν τα ενταξιακά κεφάλαια. Τώρα λένε άλλα πράγματα… Όμως αν δεν ισχύουν αυτά, τότε δεν θα ισχύει και η συμφωνία για το προσφυγικό ούτε για την επανεισδοχή. Βέβαια, αυτό δεν είναι απειλή, αλλά πρέπει να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Τσαβούσογλου.

Ο τούρκος ΥΠΕΞ πρόσθεσε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ έχει υποσχεθεί να λάβει μέτρα για την επίλυση του ζητήματος με την παράδοση των F-35 για την Τουρκία, την οποία το Κογκρέσο προσπαθεί να μπλοκάρει.