NZZ: Τα μνημόνια τελείωσαν, η δυσαρέσκεια έμεινε

NZZ: Τα μνημόνια τελείωσαν, η δυσαρέσκεια έμεινε

«Η ευχέρεια κινήσεων για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι περιορισμένη, αφού για πολλά χρόνια ακόμα θα ισχύουν οι όροι των δανειστών για τον ελληνικό προϋπολογισμό», αναφέρει η ελβετική εφημερίδα Neue Zurcher Zeitung σε ανταπόκρισή της από την Ελλάδα με αφορμή την απεργία της Τετάρτης.

«Ενόψει των εκλογών τη χρονιά που έρχεται, αναμένεται να αυξηθούν οι κινητοποιήσεις και οι απεργίες», προσθέτει η ελβετική εφημερίδα, σύμφωνα με την Deutsche Welle, προσθέτοντας ότι παρόλο που η κυβέρνηση του Αλ. Τσίπρα θα ήθελε να ανταποκριθεί το ταχύτερο δυνατό στα αιτήματα των διαδηλωτών, δεν έχει τη δυνατότητα αυτή.

«Με τον συμβιβασμό με τα Σκόπια στο ονοματολογικό διασφάλισε εύνοια σε διεθνές επίπεδο, γεγονός που συνέβαλε στην έγκριση των Βρυξελλών στο προσχέδιο προϋπολογισμού για το 2019, παρά το γεγονός ότι δεν συμπεριλαμβάνει τις συμπεφωνημένες περικοπές συντάξεων.

Όμως η ευχέρεια κινήσεων για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το πεδίο είναι περιορισμένη, μιας και για πολλά χρόνια ακόμα θα ισχύουν οι όροι των δανειστών για τον ελληνικό προϋπολογισμό», αναφέρει η Neue Zurcher Zeitung καταλήγοντας πως «στο δίλημμα του Αλέξη Τσίπρα θα δοθεί σύντομα απάντηση. Όλες οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν μια σαφή νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές. Όμως και για τη νέα κυβέρνηση παραμένει η μεγάλη πρόκληση να συγκεράσει τις αξιώσεις των πολιτών με τη δύσκολη οικονομική πραγματικότητα».