N. Παρασκευόπουλος: Πρωτοφανές σε παγκόσμιο επίπεδο ότι αλλάζει το όνομά της η πΓΔΜ

N. Παρασκευόπουλος: Πρωτοφανές σε παγκόσμιο επίπεδο ότι αλλάζει το όνομά της η πΓΔΜ

Ιδιαίτερα θετική και πρωτοφανή σε παγκόσμιο επίπεδο χαρακτήρισε τη συμφωνία με την πΓΔΜ ο πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι η γειτονική χώρα άλλαξε το Σύνταγμά της κατ'' απαίτηση της Ελλάδας.

Συγκεκτριμένα, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης και πρώην υπουργός, Νίκος Παρασκευόπουλος, μιλώντας απόψε στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, σε πολιτική εκδήλωση – συζήτηση που διοργάνωσε η εφημερίδα “Εποχή”, με θέμα: «Ο ΣΥΡΙΖΑ μπροστά σε νέες προ(σ)κλήσεις σχεδιάζοντας την επόμενη μέρα από την Αριστερά» και αναφερόμενος στην ομιλία του στη συμφωνία των Πρεσπών, χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντικό και θετικό για την Ελλάδα και πρωτοφανές, σε παγκόσμιο επίπεδο, όπως είπε χαρακτηριστικά, το γεγονός ότι μια χώρα (σ.σ. η ΠΓΔΜ) αλλάζει το Σύνταγμά της κατ΄ απαίτηση γειτονικής και να εγκαταλείψει κάθε σύμβολο σφετερισμού του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού.

«Δεν μπορεί τα ονόματα να έχουν περισσότερη αξία από τις ψυχές, από τους ανθρώπους», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος και πρόσθεσε: «τα σύνορά μας γίνονται ασφαλέστερα, ειρηνεύει η περιοχή των Βαλκανίων, αναχαιτίζεται η τουρκική επέκταση».

Εξάλλου, αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες ακραίες αντιδράσεις για την υπογραφή της συμφωνίας, είπε ότι προέρχονται από «επάλληλους κύκλους» που τους συγκροτούν πατριδοκάπηλοι και ακροδεξιοί.

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση ομιλήτρια ήταν και η Έφη Αχτσιόγλου η οποία κατά την άφιξη της στο δημαρχιακό μέγαρο της Θεσσαλονίκης αποδοκιμάστηκε από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για τη συμφωνία των Πρεσπών.

Φωτογραφία: intimenews