Mακρόν: Το Brexit δείχνει μια ανάγκη για «επανίδρυση» της ΕΕ

Mακρόν: Το Brexit δείχνει μια ανάγκη για «επανίδρυση» της ΕΕ

Το Brexit δείχνει ότι η ΕΕ είναι "εύθραυστη" και την ανάγκη "επανίδρυσής" της, δήλωσε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμάνουελ Μακρόν σήμερα κατά την άφιξή του στην ευρωπαϊκή σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες για την έγκριση της συμφωνίας διαζυγίου με το Ηνωμένο Βασίλειο.

"Είναι μια κρίσιμη στιγμή για την ΕΕ", δήλωσε ο Μακρόν, εκτιμώντας ότι υπάρχει "ανάγκη για επανίδρυση" της ''Ένωσης. "Αυτό δείχνει ότι η ΕΕ έχει ένα εύθραυστο μέρος" και "επιδέχεται βελτίωση", πρόσθεσε εκτιμώντας ότι η συμφωνία με το Λονδίνο είναι μια "καλή συμφωνία".

Ρούτε: "Δεν υπάρχουν νικητές εδώ σήμερα" 

Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε κάλεσε το βρετανικό κοινοβούλιο να επικυρώσει τη συμφωνία του Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση, όταν θα την παρουσιάσει στο σώμα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.

"Δεν θέλω να σκεφτώ την μη ψήφισή της, νομίζω ότι θα υπερψηφιστεί, δήλωσε κατά την άφιξή του στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

Πρόσθεσε επίσης ότι "δεν υπάρχουν νικητές εδώ σήμερα ... όλοι χάνουμε. Στο πλαίσιο αυτό, η συμφωνία αυτή είναι αποδεκτή". Τόνισε ότι έχει "πολύ σεβασμό για την Τερέζα Μέι και για τις προσπάθειές της... ειδικά τις τελευταίες δύο ή τρεις εβδομάδες".

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ