Economist: Γιατί ο Τσίπρας ανέχεται τη δράση του Ρουβίκωνα;

Economist: Γιατί ο Τσίπρας ανέχεται τη δράση του Ρουβίκωνα;

Η ανενόχλητη δράση του Ρουβίκωνα στην Ελλάδα γίνεται σημείο αναφοράς στα ξένα μέσα μαζικής ενημέρωσης αμαυρώνοντας και πάλι την εικόνα τη χώρα διεθνώς.

Αυτή τη φορά, ο Economist με άρθρο του που τιτλοφορείται «Πώς μια ομάδα ταραξιών στην Αθήνα παραμένει ατιμώρητη» κάνει λόγο για τη δράση του Ρουβίκωνα αλλά και τις ανησυχίες που προκύπτουν από αυτή.

Σύμφωνα με το άρθρο, ο Ρουβικώνας, χρησιμοποιεί πιο εξελιγμένες τακτικές για να κάνει την παρουσία της αισθητή, πραγματοποιώντας επιθέσεις σε Πρεσβείες, κυβερνητικά κτίρια αλλά και γραφεία πολυεθνικών.

Αναφέρει επίσης ότι τα μέλη του, δεν συλλαμβάνονται με τους εισαγγελείς να θεωρούν τις ενέργειές τους «πολύ ασήμαντες» για να δικαιολογήσουν την πλήρη έρευνα.

Ωστόσο, ο Economist σημειώνει ότι τα θύματα των επιθέσεων θα διαφωνούσαν με την παραπάνω άποψη.

«Πολλοί παρατηρητές πιστεύουν ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ανέχεται τις δραστηριότητες του Ρουβικώνα, ελπίζοντας να καθησυχάσει τους αριστερούς ψηφοφόρους ότι παρά τις σκληρές πολιτικές λιτότητας που προβλέπουν οι διεθνείς πιστωτές της Ελλάδας, το κόμμα εξακολουθεί να είναι στο επίκεντρο ριζοσπαστικό κίνημα». σημειώνει το άρθρο.

Τέλος, το φημισμένο περιοδικό σημειώνει ότι οι ειδικοί της αντιτρομοκρατίας ανησυχούν ότι η ομάδα γίνεται μια σχολή κατάρτισης εξτρεμιστών, ενώ αναφέρει ότι πολλά μέλη του ενδεχομένως να σχετίζονται με μέλη των Πυρήνων της Φωτιάς, των οποίων οι «ηγέτες» βρίσκονται υπό κράτηση.

Economist