Aδ. Γεωργιάδης: Τσίρκο η στάση Καμμένου

Aδ. Γεωργιάδης: Τσίρκο η στάση Καμμένου

Για παραλογισμό κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα μέσω του ΣΚΑΙ ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Αν είσαι στην κυβέρνηση και διαφωνείς με την συμφωνία είσαι άνθρωπος με αρχές, αν είσαι στην αντιπολίτευση είσαι ακροδεξιός, φασίστας και τζογαδόρος», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Αναφερόμενος στην δήλωση του πρωθυπουργού ότι τις αποφάσεις του θα τις κρίνει η ιστορία ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε ότι πάντα στις δημοκρατίες ο κάθε πρωθυπουργός καταλαβαίνει ότι δεν είναι τύραννος ή δικτάτορας και στο τέλος γίνεται ό,τι θέλει ο λαός.

«Άκουσα τον Πρωθυπουργό να λέει “δεν δίνω λογαριασμό σε κανέναν”, “δεν με νοιάζουν τα συλλαλητήρια”, “δεν θα κάνω δημοψήφισμα”, “θα με κρίνει η ιστορία”.

Στις δημοκρατίες ο Πρωθυπουργός δεν είναι τύραννος ή δικτάτορας, ούτε κυβερνάει ερήμην του λαού. Δεν εκπροσωπεί τον εαυτό του, το κόμμα του, την παρέα του ή την οικογένειά του. Εκπροσωπεί το λαό. Και στο τέλος, γίνεται ό,τι θέλει ο λαός», δήλωσε χαρακτηριστικα ο κ. Γεωργιάδης.

Στη συνέχεια συμπλήρωσε: «Υπάρχει μείζον ζήτημα συνταγματικής τάξης και αυτό έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον ΠτΔ. Η υπογραφή που θα βάλει ο κ. Τσίπρας στις Πρέσπες δεσμεύει τη χώρα. Αυτό που ισχυρίζεται ότι θα έρθει στη Βουλή εκ των υστέρων για να εγκριθεί, είναι ένα μεγάλο ψέμα».

Σε ό,τι αφορά την στάση του Πάνου Καμμένου εξήγησε ότι πρόκειται για τσίρκο που παίζεται ακόμη.

«Παίζεται ένα “τσίρκο” από την πλευρά του κ. Καμμένου. Από τη μία λέει ότι δεν θα ψηφίσει ποτέ αυτή τη συμφωνία, από την άλλη στηρίζει την Κυβέρνηση να την υπογράψει και να δεσμεύσει τη χώρα», επισήμανε.

Τέλος, ο Αδ. Γεωργιάδης σημειίωσε: «Άργησαν να μας δώσουν τη συμφωνία, για να δουλέψει ένα 24ωρο η προπαγάνδα του non paper που μοίρασε το Μαξίμου». 

Αδ. Γεωργιάδης προς ΣΥΡΙΖΑ: Είστε τεράστιοι πολιτικοί απατεώνες

Σφοδρές επικρίσεις διατύπωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας αργότερα στη Βουλή, όπου χαρακτήρισε «τεράστιους πολιτικούς απατεώνες» την κυβερνητική πλειοψηφία και αναφέρθηκε στις διατάξεις για το υπερταμείο, το Μεσοπρόθεσμο, τα διόδια, την συμφωνία με την πΓΔΜ.

Ο κ. Γεωργιάδης επέκρινε προσωπικά τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτος λέγοντας του ότι έκανε πολιτική καριέρα με τους αγανακτισμένους και επέκρινε και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο οποίος, όπως είπε, δέχεται σήμερα τα συγχαρητήρια του ΝΑΤΟ. 

«Γίνονταν μάχες για το αγγλικό δίκαιο του PSI, προδότες μας ανέβαζαν προδότες μας κατέβαζαν. Σήμερα όχι μόνο αγγλικό δίκαιο έχετε αλλά παρέχετε και 25 δισ. περιουσία του δημοσίου ως εγγυήσεις του υπερταμείου. Αισθάνεστε την ανάγκη να ζητήσετε σήμερα συγνώμη; Εσείς κύριε υπουργέ των Οικονομικών ήσασταν στο τραπεζάκι με τους αγανακτισμένους και κάνατε πολιτική καριέρα με το δεν χρωστάω δεν πληρώνω. Θα ήταν γενναία πολιτική πράξη να ζητήσετε συγνώμη», είπε ο ''Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ αναφέρθηκε και στις διατάξεις για τα διόδια λέγοντας ότι «στη χώρα αυτή πήγαινε ο κ. Τσίπρας και σήκωνε τις μπάρες με το δημοσιογράφο κύριο Βαξεβάνη» αλλά σήμερα τα διόδια διπλασιάζονται στην Εγνατία και τριπλασιάζονται στην υπόλοιπη χώρα.

«Είναι ή δεν είναι μέσα στο Μεσοπρόθεσμο η μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης ως ποσοστό του προϋπολογισμού και του ΑΕΠ; Έχετε το θάρρος να εξηγήσετε στους βουλευτές σας ότι το Μεσοπρόθεσμο είναι η μείωση των συντάξεων από 1.1.2019 και την ξαναψηφίζετε σήμερα;», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε: «πως αισθάνεστε δε τώρα που ο κ. Τσίπρας αγωνίζεται να κάνει μια συμφωνία με τα Σκόπια με αποκλειστικό σκοπό την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ; Εσείς που λέτε στη συνεδριακή απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ατλαντική συμμαχία πρέπει να καταργηθεί; Πρέπει όλοι να καταλάβουν πόσο τεράστιοι πολιτικοί απατεώνες είστε. Έπρεπε να έρθει η πρώτη κυβέρνηση αριστεράς να μας δώσει συγχαρητήρια η ατλαντική συμμαχία. Ο λαός θα σας δώσει σύντομα την απάντησή του για την προσβολή στη συλλογική του μνήμη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφία intime news