6.179 νέα κρούσματα, 65 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο
Σερβία - Κορονοϊός

6.179 νέα κρούσματα, 65 θάνατοι το τελευταίο 24ωρο

Νέα αύξηση των θανάτων, σε ημερήσια βάση, από επιπλοκές του κορονοϊού καταγράφεται στη Σερβία, όπου το τελευταίο 24ωρο κατέληξαν 65 ασθενείς. Μικρή μείωση παρουσιάζεται στον αριθμό των νέων κρουσμάτων που ανέρχονται σε 6.179, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα σαββατοκύριακα εξετάζονται πολύ λιγότερα δείγματα απ' ό,τι τις καθημερινές.

Οι επιδημιολόγοι μάλιστα  εκτιμούν ότι η ερχόμενη εβδομάδα θα είναι η χειρότερη σε αριθμό νέων κρουσμάτων, με δεδομένο ότι θα εκδηλωθούν οι συνέπειες της χαλαρότητας που επικρατούσε πριν από δέκα ημέρες.

Να σημειωθεί πως η κατάσταση στα νοσοκομεία συνεχίζει να είναι δραματική. Στη Σερβία σήμερα στα νοσοκομεία αναφοράς, στις κλινικές και τις προσωρινές δομές για την Covid νοσηλεύονται υπόψιν 7.256 ασθενείς, εκ των οποίων οι 252 είναι διασωληνωμένοι. Από το Βελιγράδι, που αποτελεί τη μεγαλύτερη εστία της επιδημίας με περισσότερα από 2.000 κρούσματα ημερησίως, μεταφέρονται συνεχώς ασθενείς σε νοσοκομεία στο εσωτερικό της χώρας.

Αξίζει να επισημανθεί πως η πρωθυπουργός της Σερβίας Άνα Μπρνάμπιτς δήλωσε ότι αν συνεχίσει να επιδεινώνεται η επιδημιολογική κατάσταση, θα ληφθούν αυστηρότερα μέτρα κατά τη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους.